Θεσσαλονίκη: Εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες του Κήπου του Νερού στη Νέα Παραλία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εργασίες αποκατάστασης στις λίμνες που είναι διαμορφωμένες στον Κήπο του Νερού, στην περιοχή της νέας παραλίας, προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Την κινητοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών προκάλεσε το γεγονός ότι η στάθμη του νερού σε ορισμένες λίμνες διαπιστώθηκε να πέφτει, ενώ υπάρχει και ίζημα, που πρέπει να καθαριστεί.

Να σημειωθεί ότι οργανώθηκε κατά προτεραιότητα επιχείρηση για την προστασία του φυτικού υλικού αλλά και των ψαριών που διαβιούν στις λίμνες, όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα.

Ειδικότερα, τα μικρά ψάρια μεταφέρθηκαν σε παρακείμενη λίμνη, ώστε να είναι προστατευμένα μέχρι να επανατοποθετηθούν στο αρχικό σημείο μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών αποκατάστασης, ενώ τα μεγαλύτερα ψάρια μεταφέρθηκαν σε ενυδρείο. Σε παρακείμενη λίμνη θα μεταφερθούν και τα νούφαρα όπως και το υπόλοιπο φυτικό υλικό, μέχρι να καταστεί δυνατή η επανατοποθέτησή τους στο αρχικό σημείο.

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, καθαρισμό και στεγανοποίηση και στη συνέχεια επιστροφή του φυτικού υλικού και των ψαριών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ektaktanea.gr

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ