Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Έξυπνη» μάσκα με μικρόφωνο από τη Razer

Την «πιο έξυπνη μάσκα προσώπου στον κόσμο» υποστηρίζει ότι δημιούργησε η Razer, εταιρεία του χώρου του gaming.

Η μάσκα αυτή (Project Hazel) διαθέτει μικρόφωνο και παρουσιάστηκε στη CES. Oι δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι ενισχύει την φωνή του χρήστη της, για να ακούγεται καλύτερα και καθαρότερα. Επίσης, έχει ενεργό εξαερισμό, βγάζοντας έξω τον θερμότερο αέρα που εκπνέεται και τραβώντας μέσα τον πιο κρύο- και η θήκη της έχει τη δυνατότητα αυτόματης αποστείρωσης μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας ενώ φορτίζει.

Η εταιρεία λέει πως η μάσκα είναι καταχωρημένη/ πιστοποιημένη ως χειρουργική μάσκα Ν95. Είναι φτιαγμένη από διαφανές πλαστικό, ώστε να κάνει ευκολότερη την ανάγνωση χειλιών και την παρατήρηση εκφράσεων του προσώπου. Αν και το να είναι μια μάσκα διάφανη δεν είναι ακριβώς καινοτόμο πλέον, η εταιρεία λέει πως η μάσκα της διαθέτει και low light mode, με το εσωτερικό της να φωτίζεται αυτόματα στα σκοτεινά, φωτίζοντας το στόμα. Η Razer λέει πως αυτό επιτρέπει στον χρήστη να εκφράζεται καλύτερα, ανεξαρτήτως του φωτισμού. Επίσης, υποστηρίζει πως είναι άνετη στη χρήση και δεν ακουμπά στο στόμα, ενώ τα κορδόνια πιέζουν λιγότερο τα αυτιά.
Ως προς τη λειτουργία «voiceamp», είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά χαρακτηριστικό της: Η εταιρεία λέει πως το ενσωματωμένο μικρόφωνο και ο ενισχυτής κάνουν τη φωνή να ακούγεται καθαρά, λύνοντας ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που συνοδεύουν τη χρήση μάσκας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης της Νέας Παραλίας

Όπως γράφει το BBC, η μάσκα αυτή είναι ακόμα concept προϊόν, και δεν διατίθεται προς πώληση. Ωστόσο η εταιρεία είπε στο The Verge πως είναι ακόμα σε στάδιο δοκιμών ως προς τη μακροβιότητα των εξαεριστήρων, καθώς και το πότε πρέπει να αλλάζουν τα φίλτρα.
πηγη: naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ