Τα σχολεία άνοιξαν και πολλοί γονείς σκέφτονται τι κολατσιό να βάζουν στα παιδιά για να παίρνουν μαζί τους. Και το αλμυρό κέικ με πιπεριές και μπέικον είναι μία ιδανική επιλογή.
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια κίτρινο τυρί
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινη – κίτρινη σε κύβους
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 αβγά χτυπημένα
- 150 ml γάλα φρέσκο
Εκτέλεση για το αλμυρό κέικ
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τοποθετείτε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς σε αέρα για 1 ώρα.
- Αφήνετε στο πάγκο της κουζίνας να κρυώσει λίγο και το κόβετε.