Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποσύρεται το σποτ της Πολιτικής Προστασίας με τον Χρήστο Λούλη -Χαρακτηρίστηκε σεξιστικό

Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να αποσύρει το σποτ με τον ηθοποιό Χρήστο Λούλη για τον συνωστισμό στις πλατείες, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας: «Δύο νέα σποτ άρχισαν να προβάλλονται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Το ένα από αυτά προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις και κριτική για σεξισμό. Επειδή η κριτική αυτή, όσο και αν μας αδικεί σε σχέση με τις προθέσεις μας, δημιουργεί μια εντύπωση που δεν θέλουμε να υπάρχει ούτε ως υπόνοια, το αποσύρουμε.

Ο στόχος της καμπάνιας μας ήταν και είναι να ευαισθητοποιήσει το σύνολο της κοινωνίας. Όταν ένα σποτάκι αντί να ενώσει μπορεί και να διχάζει προφανώς δεν υπηρετεί το σκοπό του. Η καμπάνια θα συνεχιστεί με το άλλο σποτ.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, τον Χρήστο Λούλη και την Κατερίνα Λέχου για την ευγενική τους προσφορά».

Οι αντιδράσεις

Ατυχές χαρακτηρίστηκε το σποτ, από πολλούς χρήστες των social media, οι οποίοι επέκριναν το κακό μοντάζ και έκαναν λόγο για στόρι γραμμένο στο πόδι που αναπαράγει σεξιστικά στερεότυπα. Πράγματι, στο σποτ η γυναίκα δείχνει επιπόλαιη και λιγότερο υπεύθυνη από τον άνδρα που παίρνει τις σωστές αποφάσεις.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Κορωνοϊός: «Κρας τεστ» σε επτά εμβόλια – Ποιο «εκτοξεύει» τα αντισώματα στην τρίτη δόση

Οι επικρίσεις έφτασαν ως το Μέγαρο Μαξίμου και αποφασίστηκε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο διαφημιστικό, από την ώρα που όλοι επικεντρώνονταν στην σεξιστική πλευρά της ιστορίας αντί για την αποφυγή του συνωστισμού που ήταν και το αρχικό μήνυμα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς συμφώνησε με την απόφαση και το σποτ αποσύρθηκε.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ