Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βόλος: Τον σκότωσε ο εραστής της, τον πέταξαν σε πηγάδι και το μπάζωσαν

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο έμπορος δερμάτων του Βόλου Αχιλλέας Τέντας 58 χρόνων, δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι στον Αλμυρό, από τον εραστή της συζύγου του, Νικόλαο Κωτούλα.

Ο ίδιος και η Μαρία Τέντα εξαφάνισαν στη συνέχεια το πτώμα σε ένα πηγάδι της περιοχής. Λίγο αργότερα φρόντισαν να μπαζώσουν το πηγάδι. Το αυτοκίνητό του το άφησαν στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Τέντας έφυγε ταξίδι. Η σύζυγος είχε φροντίσει να ρίξει υπνωτικό στην πεθερά της, που έμενε στο ίδιο σπίτι, ώστε να μην καταλάβει το παραμικρό. Στη συνέχεια δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία και μιλούσε με λυγμούς στην εκπομπή για τον αγνοούμενο άνδρα της. “Έχουν περάσει χίλια δυο από το μυαλό μου. Μήπως πήγε κάπου να σκεφτεί και να ξαναγύρισει. Λείπει από μένα πολύ και από το σπίτι, αλλά πιο πολύ από εμένα” έλεγε στην κάμερα.

Στην αρχή αρνούνταν πεισματικά να γίνει εκπομπή αναζήτησης. Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση, τα παιδιά της που δεν έβλεπαν να υπάρχουν ίχνη ζωής του πατέρα τους, την πίεσαν να φτάσουν στην εκπομπή που στάθηκε γι’ αυτή και τον εραστή της, μοιραία. Εμφανίστηκε στην κάμερα σαν τελευταία μάρτυρας που είδε τον αγνοούμενο.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Η θεωρία συνωμοσίας για τη δολοφονία του Κένεντι και ο ρόλος των Σοβιετικών

Μάρτυρας πρόσεξε το μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση και μίλησε στο “Τούνελ”. Λίγες ώρες μετά το τέλος της αποκαλυπτικής εκπομπής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι που θορυβημένο από την έρευνα, συναντήθηκε χωρίς προφυλάξεις μέσα στη νύχτα. Ομολόγησαν το φρικιαστικό τους έγκλημα μετά από μέρες. Καταδικάστηκαν πρωτοδίκως και οι δυο σε ισόβια κάθειρξη. Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο. Τον Οκτώβριο του 2010 η Τέντα παρουσιάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, το οποίο ακύρωσε την καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της και όχι για συναυτουργία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία. Της επιβλήθηκε κάθειρξη 21 χρόνων. Έχει εκτίσει ήδη τα 3/5 της ποινής της.

 

ΠΗΓΗ: news247.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ