Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ενθουσίασαν οι “Όρνιθες” του Αριστοφάνη-Δείτε τη συνέντευξη του σκηνοθέτη Γιάννη Ρήγα (ΒΙΝΤΕΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ρήγα και σε  μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Θέατρο Κήπου χθες το βράδυ.

ΚEIMENO: ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΚΟΝΔΡΑΝΗ 

Η χαρισματική σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Ρήγα και οι εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών και του Χορού ενθουσίασαν το κοινό που χειροκροτούσε εξτασιασμένο σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Τα εκπληκτικά κουστούμια της Δέσποινας Ντάνη έδωσαν ένα πολύ ωραίο χρώμα στην εξαιρετική παράσταση του Γιάννη Ρήγα. Οι ηθοποιοί πρόσφεραν το γέλιο απλόχερα δίνοντας μια νότα σύγχρονης επικαιρότητας στους ευφάνταστους διαλόγους.

Ταυτόχρονα με την παράσταση στον χώρο του Θεάτρου εξελίσσεται η έκθεση«ΟΡΝΙΘΟ/ΘΕΟΜΑΧΙΑ- ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΜΗΝΟΥΣ», όπου οι θεατές ταξιδεύουν νοερά με έργα εμπνευσμένα από το μοναδικό αυτό έργο.

 

28 και πλέον ζωγράφοι από όλη την ομογένεια ως άλλοι…. «ΟΡΝΙΘΕΣ» «άνοιξαν φτερά» και  έφτασαν, μέσα από το έργο τους, στο Θέατρο Δάσους, σε μια παράλληλη αποκάλυψη του Αριστοφανικού μύθου που είναι οικουμενικός, όπως  ακριβώς κι ο Ελληνισμός της Διασποράς. Τα έργα τους υποδέχονται με τις βαριές υπογραφές των δικών τους “ΟΡΝΙΘΩΝ” oι:  Αλέκος Φασιανός,  Γιώργος Σταθόπουλος, Άγγελος Παναγιώτου και ο Γιάννης Μετζικώφ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΟΜΟΥ - COVID STORIES: Η επόμενη μέρα πρώην ασθενών

Ακολουθούν άλλες 4 παραστάσεις για τους «΄Ορνιθες» στη Θεσσαλονίκη (Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Τετάρτη 29 &  Πέμπτη 30 Ιουλίου), η παράσταση, στη συνέχεια, ταξιδεύει στο Δίον ( Σάββατο 1 Αυγούστου), ενώ θα παρουσιαστεί  στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 7, 8 & 9 Αυγούστου.

Απολαύστε τη συνέντευξη του Γιάννη Ρήγα στην δημοσιογράφο Γεωργία Σκονδράνη και στην καινούργια εκπομπή “The Art Files”:

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ