Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινό επίπεδο οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσειών για την τήρηση των μέτρων του επιδημιολογικού συναγερμού.

Συγεκριμένα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν χθες, 26/11, 55.965 ελέγχους και κατέγραψαν 1.749 παραβάσεις των μέτρων.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 352.050€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας από 15 ημέρες σε 7 επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (48.402).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση και μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα:

Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ  πρόστιμο ύψους 3.000€ σε 1 κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς δεν είχε άδεια λειτουργίας και πρόστιμο ύψους 3.000€ σε έναν 1υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Περιφέρεια Αττικής.

Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα σε δημόσια εκπαιδευτική δομή συνολικού ύψους 2.700€ (9×300€) για μη χρήση μάσκας από φυσικά πρόσωπα στον εν λόγω χώρο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ (3×300€) σε Διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για μη χρήση μάσκας στον εν λόγω χώρο.
Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο ύψους 5.000€ και αναστολή δραστηριότητας της λαϊκής αγοράς για 7 ημερολογιακές ημέρες λόγω υπέρβασης επιτρεπόμενου ορίου (50%) θέσεων-πάγκων πωλητών σε λαϊκή αγορά, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε έλεγχο που διενήργησαν από κοινού η Ε.Α.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο 500€ διότι 14 υπάλληλοι ενώ είχαν δηλωθεί να εργάζονται εξ αποστάσεως, διαπιστώθηκε ότι εργαζόντουσαν εντός των γραφείων της εταιρείας. Πέραν του προστίμου στην εταιρεία επιβλήθηκε, επίσης, σε κάθε υπάλληλο πρόστιμο 300€ λόγω παραβίασης του περιορισμού της κυκλοφορίας (14×300€=4.200€).
Επιβλήθηκε από την Ε.Α.Δ. πρόστιμο 5.000€, σε επαναληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω μη υποβολής των ασθενών/φιλοξενούμενων σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό εντός των τελευταίων 48 ωρών και αρνητικό test RT-PCR για την εισαγωγή τους.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μεγάλη φωτιά σε επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη

Σε έλεγχο που διενήργησαν από κοινού η Ε.Α.Δ. και το Σ.ΕΠ.Ε. σε ιδιωτική εταιρεία παροχής εργαστηριακών και συμβουλευτικών λύσεων για τον αγροδιατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επιβλήθηκαν τέσσερα (4) πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ (4×300€)σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας.
Το 1520 δέχτηκε συνολικά  3.364 κλήσεις, που αφορούσαν  σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και σε καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ