Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΥΑΘ Παγίων: Οκτώ αγωγές κατά των καταπατητών στο ρέμα Χορτατζήδων

Στην κατάθεση οκτώ αγωγών κατά των καταπατητών στο ρέμα Χορτατζήδων στη Θεσσαλονίκη προχώρησε, ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, η ΕΥΑΘ Παγίων, μετά την ολοκλήρωση των κτηματογραφικών εργασιών. Όπως διευκρινίζεται σε σημερινή της ανακοίνωση, οι αγωγές κατατέθηκαν προκειμένου να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και στη συνέχεια, μετά την ένταξη της περιοχής στο ρυμοτομικό σχέδιο Θεσσαλονίκης -το οποίο εκκρεμεί για δεκαετίες- να αποδοθεί αυτή η έκταση, ελεύθερη αποζημιώσεων και καταπατήσεων, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έκταση ιδιοκτησίας της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, περίπου έξι στρεμμάτων, εντός των οποίων παρανόμως, όπως τονίζεται, σήμερα βρίσκονται ερείπια, κατοικίες και ακάλυπτοι χώροι. Η περιοχή για την οποία κατατέθηκαν οι αγωγές βρίσκεται συγκεκριμένα μεταξύ των οδών Κυριακίδη, Μάτση, Σκουφά και Γ’ Σεπτεμβρίου, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καταβάλλεται σήμερα σε 28.997 δικαιούχους η αποζημίωση ειδικού σκοπού

«Οι ενέργειες αυτές της ΕΥΑΘ ΠΑΓΙΩΝ, στοχεύουν στο να αποφευχθεί η αυθαίρετη καταπάτηση και περιβαλλοντική υποβάθμιση των περικλειόμενων περιοχών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

πηγή: Απέ ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ