Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εχασε τον αρραβωνιαστικό της σε τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο και βρήκε την αγάπη σε επιζώντα του Μπατακλάν

Η Christine Delcros και ο Sebastien Besatti έζησαν τη φρίκη δύο διαφορετικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Εκείνη στο Λονδίνο και εκείνος στο Παρίσι είδαν ανθρώπους να χάνονται μέσα σε μια στιγμή. Η ζωή, όμως, τα έφερε με τέτοιο τρόπο ώστε να γνωριστούν, με την αγάπη να εμφανίζεται όταν και οι δύο πίστευαν ότι είχαν χάσει τα πάντα.

«Γνωρίζουμε ότι το 2020 υπήρξε μια φρικτή χρονιά για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά για εμάς ήταν μια αναγέννηση. Μια στιγμή για να ζήσεις ξανά. Φαίνεται τρελό που βρήκαμε την ευτυχία από τόσο σκοτεινές στιγμές», δήλωσε ο Bessatti στον «Guardian» και την Kim Willsher. Η Delcros συμφωνεί: «Νόμιζα ότι η καρδιά μου ήταν σπασμένη για πάντα, ότι η ερωτική μου ζωή τελείωσε. Τότε γνώρισα τον Sebastien».

Η ιστορία δύο θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων

Ηταν τον Ιούνιο του 2017, όταν η Christine Delcros βρισκόταν στο Λονδίνο με τον αρραβωνιαστικό της, Xavier Thomas, για να περάσουν το Σαββατοκύριακο. Την ώρα που περπατούσαν στη γέφυρα του Λονδίνου, οδεύοντας προς τον ουρανοξύστη Σαρντ για να απολαύσουν κοκτέιλ με θέα, ένα φορτηγό που οδηγούσε τρομοκράτης έπεσε πάνω τους. Ο Xavier βρέθηκε στον ποταμό Τάμεση και η σορός του βρέθηκε τρεις ημέρες αργότερα. Η Delcros έσπασε τη λεκάνη της και υπέστη βαρύτατους τραυματισμούς σε πόδια και πλάτη, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και μήνες θεραπείας για να περπατήσει ξανά.

«Ο Xavier είχε κάνει κράτηση για τραπέζι όπου θα έχουμε υπέροχη θέα. Πάντα σκεφτόταν αυτά τα πράγματα. Αλλά είχα άσχημα συναισθήματα, προαίσθημα ότι κάτι κακό θα συνέβαινε», εξομολογείται η Delcros στον «Guardian». «Ήταν μια υπέροχη μέρα, αλλά σκεφτόμουν ότι κάτι θα συνέβαινε. Τότε υπήρξε μια σουρεαλιστική στιγμή, βλέπαμε τα φώτα ενός φορτηγού να έρχεται κατά μήκος του πεζοδρομίου, κάνοντας ζιγκ-ζαγκ χτυπώντας ανθρώπους. Είπα στον εαυτό μου, αυτό είναι. Έτσι πεθαίνει κάποιος», λέει η Delcros, που πλέον, όπως αναφέρει, αισθάνεται τον Xavier ως «φύλακά» της.

Από την τρομοκρατική επίθεση επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν. Η επίθεση άρχισε όταν το λευκό φορτηγάκι χτύπησε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου και σταμάτησε νότια της γέφυρας. Τρεις άντρες βγήκαν από το φορτηγάκι και έτρεξαν προς την Borough Market, όπου επιτέθηκαν με μαχαίρι σε πελάτες εστιατορίων. Τότε, μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φώναξαν «Αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Οι φρικιαστικές στιγμές της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν

Ο Sebastien Besatti επέζησε της φρίκης του Μπατακλάν. Τον Νοέμβριο του 2015, το Παρίσι δέχθηκε επίθεση από τρομοκράτες, που σκόρπισαν τον θάνατο στους δρόμους της πόλης. Η επίθεση με τα περισσότερα θύματα πραγματοποιήθηκε στο Μπατακλάν, όπου οι ένοπλοι κράτησαν ομήρους τους θεατές της συναυλίας του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal.

Ο Besatti είχε απολυθεί από τη δουλειά του ως δημοσιογράφος σε μια τοπική εφημερίδα στη Μασσαλία, όταν ταξίδεψε στο Παρίσι για να παρακολουθήσει τη συναυλία του συγκροτήματος με τον κολλητό του, Jean-François. Οι δυο τους στέκονταν στο κέντρο της συναυλίας, όταν εισέβαλλαν οι ένοπλοι τρομοκράτες. Οι τζιχαντιστές μπήκαν στην αίθουσα με AK-47 και άρχισαν να πυροβολούν και να ρίχνουν χειροβομβίδες στο πλήθος. Η επίθεση στο Μπατακλάν διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια οι τρομοκράτες άρχισαν να πιάνουν ομήρους.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: 55χρονος με εγκεφαλική παράλυση σπουδάζει στο ΑΠΘ και γίνεται πρότυπο θέλησης
Στιγμιότυπο μετά τους πυροβολισμούς έξω από το Μπατακλάν, Νοέμβριος 2015 Φωτογραφία: AP Photo/Thibault Camus

«Το συγκρότημα έπαιζε το Kiss the Devil όταν άρχισαν να πυροβολούν. Οι άνθρωποι έπεφταν σαν ντόμινο. Ένιωσα μια σφαίρα να περνάει πάνω από το κεφάλι μου. Υπήρχαν άνθρωποι που πέθαιναν γύρω μου, κορμιά σε όλο το έδαφος. Σκέφτηκα: αν μείνω εδώ θα με πυροβολήσουν», θυμάται.

Καθώς το μακελειό συνεχιζόταν, ο Besatti έτρεξε πίσω από τη μαύρη κουρτίνα. Ανίκανος να βρει την έξοδο κινδύνου, έτρεξε στον επάνω όροφο προς το μπαλκόνι. «Σκαρφάλωσα έξω από ένα παράθυρο, αλλά ήταν πολύ ψηλό για να πέσω, έτσι επέστρεψα μέσα. Παρατήρησα μια γυναίκα να κρέμεται από άλλο παράθυρο. Φώναζε: “Βοήθεια, βοήθεια, είμαι έγκυος. Κάποιος να με πιάσει”. Τα δάχτυλά της γλιστρούσαν και ήταν έτοιμη να πέσει, έτσι την τράβηξα μέσα», αναφέρει.

Ο Besatti πιάστηκε όμηρος και είδε τους τζιχαντιστές να πυροβολούν όποιον κουνιόταν. «Ένας από τους τρομοκράτες με σημάδευε με όπλο, ενώ ένας άλλος πυροβόλησε όποιον έκανε κίνηση στον κάτω όροφο», θυμάται. «Στη συνέχεια, όλοι με αντιμετώπισαν ως ήρωα για τη διάσωση της εγκύου, αλλά έκανα μόνο ό,τι θα έκανε κάποιος», πρόσθεσε.

Η γνωριμία μετά την κόλαση, και το φως της αγάπης

Besatti και Delcros, όπως περιγράφει ο «Guardian», προσπάθησαν να κατανοήσουν τη ζωή μετά τις επιθέσεις. Αρχικά, είχαν επαφή στο διαδίκτυο, ανταλλάσσοντας μηνύματα με την ομάδα επιζώντων Life for Paris. Στη συνέχεια, τον Μάρτιο του 2019 ο Besatti κάλεσε την Delcros στο χιονοδρομικό θέρετρο Alpine Les Deux Alpes, όπου εργαζόταν σε μπαρ.

Ο έρωτας ήταν αμοιβαίος.

«Ήταν τρελός. Δεν το είπα σε κανέναν. Ήταν σαν να είχα χάσει το μυαλό μου. Αλλά όταν μπήκα στο μπαρ όπου δούλευε, ήταν σαν ένα ξόρκι. Με γοήτευσε. Με κράτησε στην αγκαλιά του και δεν μπορούσα να κινηθώ», λέει η Delcros.

Από την πλευρά του, ο Besatti θυμάται: «Δεν μπορούσα να τραβήξω τα μάτια μου από πάνω της. Η ζωή μου άλλαξε σε μια στιγμή. Ήταν σαν να ξεκίνησε ξανά. Μου είπε ότι ένιωθε πως η καρδιά της δεν θα μπορούσε να αγαπήσει ξανά γιατί αυτό που είχε συμβεί ήταν τόσο βάναυσο, αλλά ήταν μια αναγέννηση και για τους δύο».

Την ώρα που στη Γαλλία τέθηκε σε ισχύ το lockdown, το ζευγάρι επέστρεψε στο Παρίσι και έμεινε μαζί. Από τότε είναι αχώριστοι. Πλέον, ανυπομονούν να δουν τους φίλους τους και να βρεθούν στη θάλασσα για σερφ.

«Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι τώρα. Πριν βρισκόμαστε στην προσωπική μας κόλαση, τώρα βλέπουμε τη ζωή. Χάρη στην Christine, νίκησα τους δαίμονές μου. Είναι σαν να μας έχει δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία και ξεκινάμε μια υπέροχη περιπέτεια μαζί», λέει ο Besatti, ενώ η Delcros τονίζει: «Ήμασταν δύο χαμένες ψυχές που με κάποιο θαύμα, κάποια μαγεία, βρήκαν ο ένας τον άλλον. Και τώρα απλά θέλουμε να ζήσουμε».

 

Πηγή: iefimerida.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ