Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει χρηματικό έπαθλο 1 εκατ. ευρώ στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έλαβε το βραβείο Gulbenkian για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την Πορτογαλία και έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα δωρίσει ολόκληρο το χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή και στη γενικότερη μόλυνση του περιβάλλοντος ανά τον κόσμο.

«Αυτά είναι περισσότερα χρήματα από όσα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», δήλωσε η ίδια μετά τη βράβευσή της θεωρώντας τον εαυτό της «εξαιρετικά τιμημένο» με την εν λόγω απονομή αποκαλύπτοντας συνάμα ότι «τα χρήματα θα δοθούν σε διάφορους οργανισμούς και έργα στα οποία οι άνθρωποι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ενάντια στην κλιματική και περιβαλλοντική κρίση».

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Gulbenkian ανέφερε ότι η 17χρονη ακτιβίστρια κέρδισε επάξια το παραπάνω βραβείο γιατί κατόρθωσε να κινητοποιήσει τους νεότερους ανθρώπους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Ο επίμονος αγώνας τέτοιων ανθρώπων για αλλαγή στο κατεστημένο, είναι αξιομνημόνευτος και συνεχίζεται αδιάκοπα» τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής Jorge Sampaio υπογραμμίζοντας την χαρισματική και εμπνευσμένη προσωπικότητα της Τούνμπεργκ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Γώγος: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας τον χειμώνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γκρέτα Τούνμπεργκ δωρίζει χρήματα για κοινωφελή σκοπό

Ήταν στα τέλη Απριλίου, όταν η νεαρή ακτιβίστρια είχε ήδη δωρίσει 100.000 δολάρια στην οργάνωση βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών για παιδιά (UNICEF) για την καταπολέμηση της πανδημίας.

«Όπως και η κλιματική κρίση, έτσι και η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια κρίση που αγγίζει και τα δικαιώματα των παιδιών», είχε δηλώσει η ίδια προσθέτοντας πως «ζητώ από όλους να συμμετάσχουν και να υποστηρίξουν το σημαντικό έργο της Unicef ​​για να σώσει τις ζωές των παιδιών, να προστατεύσει την υγεία τους και να συνεχίσει την εκπαίδευσή τους».

πηγη: naftemporiki.gr με πληροφορίες από n-tv.de, gulbenkian.pt

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ