Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ- Απέκλεισαν κτίριο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κινητοποίηση φοιτητών του ΑΠΘ πραγματοποιείται σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, οι φοιτητές απέκλεισαν το κτήριο του ΕΛΚΕ, δείχνοντας έτσι την δυσαρέσκειά τους για το  «νέο απαράδεκτο», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι φοιτητικοί σύλλογοι Νομικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Φυσικού, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ καθώς και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ).

«Αντί η κυβέρνηση να ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα, να πάρει τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, να συνεχίσουμε οι φοιτητές τις σπουδές μας» σημειώνουν και καλούν σε μαζική συμμετοχή σε νέο φοιτητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 12.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση για την Παιδεία, να δοθούν τα εκατομμύρια που μοιράζει στους ΕΛΚΕ των Ιδρυμάτων όπως και τα 30 εκατομμύρια που δίνονται για να έρθουν ΜΑΤ στις σχολές μας ώστε να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες σε διδακτικό και άλλο προσωπικό, σε κτιριακές υποδομές, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό.
  • Να καταργηθούν τα δίδακτρα και να στηριχτούν τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ώστε να μας προσφέρουν όλη την αναγκαία γνώση.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Θεσσαλονίκη: Ένταση και προσαγωγές μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Τσιμισκή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα ektaktanea.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ