Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Απεγκλωβίστηκε έγκυος λίγο πριν γεννήσει – Έγιναν 22 διασώσεις ανηλίκων

Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα, κατολισθήσεις σε ένα μεγάλο εύρος των οδικών δικτύων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώνονται από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Κρήτη και αναμένεται να εξασθενήσουν το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το βράδυ της Τρίτης η πυροσβεστική προχώρησε στον απεγκλωβισμό, μιας εγκύου από την περιοχή της Ανάληψης Χερσονήσου, η οποία – σύμφωνα με τις πληροφορίες – έπρεπε να μεταφερθεί στο μαιευτήριο καθώς έφτασε η ώρα του τοκετού, όπως αναφέρει το cretalivenews.gr

Μόνο στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, η Υπηρεσία δέχτηκε 450 κλήσεις για βοήθεια. Ακόμα έχουν γίνει στην περιοχή 55 αντλήσεις από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και εκκρεμούν 100!

Κινδύνευσαν ανήλικα παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες

Στην Περιφέρεια Κρήτης θα βρίσκονται στις 09.00 το πρωί της Τετάρτης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πάτρα: Περπατούσε όταν άνοιξε η γη και την κατάπιε – Η τρομακτική εμπειρία που την έστειλε στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Διοικητή Πυροσβετικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, Μιχάλη Σεληνιωτάκη, μέχρι το βράδυ ειχαν γίνει 37 διασώσεις, εκ των οποίων 22 ήταν ανήλικα παιδιά και 3 άτομα με ειδικές ανάγκες. «Απεγκλωβίσαμε παιδιά από σπίτια και από μέρη που ήταν μόνα τους, δεν θα μπορούσαν να βγουν θα είχαν θέμα. Περίπου 14 – 15 παιδιά βρέθηκαν μόνα τους! Είναι λογικό ένας έφηβος να είναι μόνος αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σεληνιωτάκης σε δηλώσεις του στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμο CRETA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ