Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Με μουσική και μάσκες οι καλλιτέχνες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το ΚΘΒΕ (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα ηθοποιοί, μουσικοί, κινηματογραφιστές και άλλοι καλλιτέχνες.

Φορώντας μάσκες και γάντια και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας σχημάτισαν, κρατώντας από ένα γράμμα στα χέρια τους, το σύνθημα «Μαζί δυνατοί».

Οι καλλιτέχνες χαρακτηρίζουν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κλάδο τους ελλειπή σημειώνοντας πως το μόνο που κάνουν είναι να διευρύνουν την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτά ζητάνε οι καλλιτέχνες:

  •  Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
  •  Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
  • Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
  • Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράτουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
  • Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.
  • Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Χαλκιδική: Μια μέρα σ’ έναν μολυσμένο παράδεισο

με αίτημα την ένταξη του κλάδου στα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το ektaktanea.gr

καλλιτέχνες

καλλιτέχνες

καλλιτέχνες

καλλιτέχνες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ