Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Καμπανάκι” από Σύψα: Παίζουμε με τη φωτιά – Με αυτές τις εικόνες δεν μπορεί να παραμείνει ανοιχτή η αγορά

Το καμπανάκι χτύπησε εκ νέου ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μετά τις εικόνες συνωστισμού στην Ερμού και σε άλλους εμπορικούς δρόμους. Ο λοιμωξιολόγος μιλώντας στο MEGA, τόνισε πως θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση της κινητικότητας.

“Ήταν απογοητευτικό, η επιτροπή και η κυβέρνηση πήραν την απόφαση με λελογισμένο ρίσκο για το άνοιγμα, αλλά χθες ήταν παράλογο. Δυστυχώς παίζουμε με τη φωτιά. Και δεν ξέρω κατά πόσον με αυτές τις εικόνες η αγορά θα μπορέσει να παραμείνει ανοιχτή” υπογράμμισε.

“Η επιδημία είναι ακόμα άσχημη, ενώ έχει έρθει και η μετάλλαξη η οποία μεταδίδεται ταχύτατα. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να παραμείνει ανοιχτή η αγορά αν συνεχιστούν αυτές οι εικόνες” πρόσθεσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση εισήγηση από την επιτροπή λοιμωξιολόγων τονίζοντας ότι η επιτροπή πρέπει να επιληφθεί του θέματος και αυτών των εικόνων. “Δεν πρέπει να μείνουμε άπραγοι και απλά να παρακολουθούμε” σημείωσε. “Υπήρξε αύξηση της κινητικότητας, τουλάχιστον ένα 16% καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Έχουμε πολλούς παράγοντες, δεν είναι τι γίνεται μόνο μέσα στο κατάστημα, αλλά και τι γίνεται έξω και μέχρι να φτάσει ο πολίτης εκεί” περιέγραψε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Έλεγχοι του ΣΔΟΕ στο Φεστιβάλ Βιβλίου - Έκλεισαν τα περίπτερα

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού ο κ. Σύψας δήλωσε πως αυτές σχετίζονται με αυξημένη μεταδοτικότητα και ενδεχομένως με αυξημένη θνησιμότητα, ενώ προς το παρόν φαίνεται να μην επηρεάζεται από το εμβόλιο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ