Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κορωνοϊός: αυξάνονται τα θύματα, γεμίζουν οι τάφοι στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγαλώνει ο θλιβερός αριθμός νεκρών από κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται οι τάφοι στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

«Καθημερινά έχουμε κατά μέσο όρο έξι ταφές ανθρώπων που πέθαναν από COVID. Είχαμε στο μάξιμουμ οχτώ και στο μίνιμουμ τέσσερις. Έχουν πολλαπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάρτιο, που είχαμε οργανωθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όταν οριοθετήσαμε την περιοχή και ανοίξαμε τους πρώτους 50 τάφους», είπε ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής στα ektaktanea.

 

Οι εικόνες των σφραγισμένων φέρετρων που οδηγούνται στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης στα νεκροταφεία είναι πλέον καθημερινές και φυσικά πολλαπλάσιες σε σχέση με το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη, όταν ήταν και πολύ μικρότερος ο αριθμός των ανθρώπων που έχαναν τη μάχη με τον κορoνοϊό.

“Έχουμε φτάσει να έχουμε 20 ταφές τη μέρα λόγω της κατάστασης. Ο κόσμος έχει απελπιστεί. Κλείστηκε στο σπίτι, δεν παίρνουν τα φάρμακα τους, έχουν αφεθεί. Οι 20 ταφές δεν είναι μόνο από COVID αλλά γενικότερα και από άλλες παθήσεις”.

Η αύξηση των θανάτων το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη, γεγονός που έχει οδηγήσει τους υπαλλήλους του δήμου να ανοίγουν συνεχώς νέους τάφους. «Μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη περίπου 50 τάφοι είχαν καταληφθεί. Σήμερα φτάσαμε τους 83 κι έχουμε άλλους 30 άμεσα διαθέσιμους. Τα περιθώρια στον συγκεκριμένο χώρο είναι για 250 τάφους, που ελπίζουμε να μην τους χρειαστούμε», ανέφερε ο κ. Αβαρλής.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία με μαχαίρι σε καφέ στη Θεσσαλονίκη – Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ακόμη ότι τα θύματα του κορονοϊού δεν είναι μόνο δημότες Θεσσαλονίκης, αλλά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, καθώς στα νεκροταφεία της μητροπολιτικής ενότητας δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα ξεχωριστοί χώροι ταφής για να ενταφιάζονται οι νεκροί από COVID, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι σωροί τοποθετούνται σε ειδικές σακούλες μέσα στα φέρετρα που είναι σφραγισμένα και τυλιγμένα με διπλή σειρά νάιλον, ενώ θα πρέπει να μείνουν θαμμένοι δέκα χρόνια. Όπως επισήμανε ο αντιδήμαρχος, παρότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά, οι εργαζόμενοι στα κοιμητήρια φοράνε την ειδική φόρμα κατά τη διαδικασία του ενταφιασμού.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ