Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κόντρα Ηλιόπουλου – Χατζηνικολάου για τη σύγκριση των νεκρών σε Μάτι και κορωνοϊό

Συνέντευξη παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μια ερώτηση την οποία έθεσε ο δημοσιογράφος στον πρωθυπουργό προκάλεσε την αντίδραση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπου«Ξέρετε κ. πρόεδρε τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Λέει για 100 νεκρούς στο Μάτι σήκωσε μεγάλο θόρυβο η Νέα Δημοκρατία τότε, ενώ τώρα έχουμε 5.000 θανάτους…», είπε αρχικά ο Νίκος Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε πως «το λέει ο κ. Ηλιόπουλος, ο εκπρόσωπος, συνεχώς».

«Θα συγκρίνουμε το Μάτι με μια πανδημία; Μια πανδημία στην οποία έχουν πεθάνει σχεδόν 2.000.000 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο με μια φυσική καταστροφή;» απάντησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ερώτηση αυτή του Νίκου Χατζηνικολάου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου ο οποίος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, σημείωσε πως δεν έχει προβεί ποτέ σε τέτοια δήλωση και εγκάλεσε τον δημοσιογράφο να επανορθώσει δημόσια.

« Έκπληκτος άκουσα τον κ. Χατζηνικολάου στη σημερινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι έχω προχωρήσει σε συγκρίσεις ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας με αυτά της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ουδέποτε έχω κάνει παρόμοια δήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι είχε λάθος ενημέρωση. Καλώ τον κ. Χατζηνικολάου μέχρι αύριο το πρωί να επανορθώσει δημόσια.

Η αλήθεια δεν είναι υπό διαπραγμάτευση» έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Ηλιόπουλος.

Η απάντηση από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ήρθε το πρωί της Τετάρτης μέσω της ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσιάσει στον Real Fm.

«Έχετε δίκιο κ. Ηλιόπουλε. Σας ζητώ συγγνώμη. Δεν την κάνατε εσείς την σύγκριση αυτή. Την έκανε όμως το κόμμα σας. Την έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και ομολογώ ότι παρασύρθηκα χθες, από τη βεβαιότητα του πρωθυπουργού ότι ο πολιτικός του αντίπαλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει κάνει ποτέ αυτήν την σύγκριση. Έτσι μου απάντησε ο πρωθυπουργός. Και λέω: “Κάτι κάνω λάθος. Δεν θα θυμάμαι σωστά. Δεν θα το είπε ο Τσίπρας. Θα το είπε ο Ηλιόπουλος”. Ε λοιπόν, το είπε ο αρχηγός σας κ. Ηλιόπουλε» ανέφερε στην αρχή της απάντησης του ο κ. Χατζηνικολάου.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αργίες 2022: Ποια είναι τα πρώτα τριήμερα τη νεά χρονιά – Πότε πέφτει Καθαρά Δευτέρα

Στην συνέχεια, ο δημοσιογράφος σημείωσε πως: «Εγώ λοιπόν σας στέλνω τη συγγνώμη μου αλλά το κόμμα σας το είπε. Και το είπε από τα πιο επίσημα χείλη και από τον πρόεδρό του, τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν έκανα κάτι παραπάνω, παρά να χρησιμοποιήσω αυτή την αναφορά για να θέσω ερώτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αφήστε αυτό το ύφος, αφήστε τα χρονικά όρια που θέσατε με την ανάρτησή σας στο Facebook και δείτε τώρα πώς θα μαζέψετε την γκάφα που κάνατε».

Μπορείτε να ακούσετε το ηχητικό εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ