Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαραντόνα – Μάχη για το γκράφιτι στην Καλαμαριά και παρέμβαση δημάρχου: «Δεν θα σβηστεί»

Η δημιουργία του γκράφιτι του Ντιέγκο Μαραντόνα σε τοίχο του 3ου Δημοτικού σχολείου στην Καλαμαριά έχει διχάσει την τοπική κοινότητα. Μετά τις αντιδράσεις της ομώνυμης σχολικής κοινότητας, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Δαρδαμανέλης χαρακτήρισε τη δημιουργία «αριστούργημα» και ξεκαθάρισε πως πάσα κατεύθυνση πως «δεν πρόκειται να σβηστεί».

Το έργο είναι του Ηλία Στύλου, γνωστού ζωγράφου και δημιουργού γκράφιτι. Έχει κάνει πολλά έργα στο παρελθόν και μάλιστα στο ίδιο σχολείο, όπως και σε άλλα εκπαιδευτήρια και μέσα σε τρεις μέρες κατάφερε να το φτιάξει, ορμώμενος φυσικά από την αγάπη του για τον Μαραντόνα.

3035628.jpg
Ο Ηλίας Στύλος μπροστά στο δημιούργημα του / φωτογραφία Intime.gr

 

Μετά τη δημιουργία του γκράφιτι τόσο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων όσο και η διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου αντέδρασαν έντονα καθώς θεωρούν πως οι καταχρήσεις του Αργεντινού και η γενικότερη εικόνα του εκτός γηπέδου δεν ήταν τέτοια που να μπορεί να εμπνεύσει τις νέες γενιές και να αποτελεί πρότυπο για τα παιδιά.

Αντίθετα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 FM τόνισε πως κάθε ξεχωριστό άνθρωπο τον τιμούμε και για τα θετικά του και για αυτά που προσέφερε στην ανθρωπότητα και όχι για τις προσωπικές του αδυναμίες.

«Εβαλε κατάθεση ψυχής»

«Εμείς από την αρχή αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι στα σχολεία μας είχαμε ένα κενό. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίσαμε κτίρια, εξοπλίσαμε τα σχολεία, φροντίσαμε να είναι ασφαλή. Αποφασίσαμε να δώσουμε στον καλλιτέχνη τα υλικά που χρειαζόταν και προχώρησε σε γκράφιτι σε δύο σχολεία μας. Στο τελευταίο, όντως, λίγο, βάζοντας και περισσότερο μια κατάθεση ψυχής και το δικό του γούστο έκανε αυτό το κατ’ εμέ ωραίο γκράφιτι», είπε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο κέντρο της ΔΕΘ-έρχεται το πρωτοποριακό μοντέλο της Volkswagen

«Δεν θα σβηστεί»

Και ο δήμαρχος Καλαμαριάς συνέχισε: «Θα συμφωνήσω ότι έχει διάφορες εκφράσεις ο Μαραντόνα. Για άλλους είναι ίνδαλμα, για άλλους άνθρωπος από χαμηλά κοινωνικά στρώματα, για άλλους αποτελεί ένα κακό πρότυπο λόγω της προσωπικής του ζωής. Η άποψή μου είναι ότι το γκράφιτι πρέπει να μείνει. Είναι αριστούργημα. Πολλοί μπορούν να διαφωνούν για την προσωπική του ζωή όπως και εγώ, αλλά το γκράφιτι είναι ένα έργο τέχνης που το βλέπουμε και θυμόμαστε τα καλά του Μαραντόνα. Δεν νομίζω ότι ήταν τόσο αρνητικές ή έντονες οι αντιδράσεις. Παρ’ όλα αυτά δεν προωθεί τα αρνητικά του Μαραντόνα και δεν θα σβηστεί».

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ