Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγαλείο ψυχής! Νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη πάνε να βοηθήσουν στη Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη που δέχεται ισχυρό πλήγμα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού «φωνάζει» εδώ και μέρες πως χρειάζεται βοήθεια. Οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία συγκλονίζουν τους πάντες. 10 γυναίκες από την Κρήτη, 10 νοσηλεύτριες με εξειδίκευση σε ΜΕΘ αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν από την πίεση τους συναδέλφους τους.

Αποφάσισαν να φύγουν από την Κρήτη και εθελοντικά να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της πόλης, στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες με ασθενείς που υποφέρουν από τον κορονοϊό. Να ανταποκριθούν εκείνες πρώτες στην (εκπεφρασμένη εδώ και μέρες) έκκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σε όσους μπορούν, να βοηθήσουν.

Από αύριο, οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που έχουν εξειδίκευση σε ΜΕΘ, θα πιάσουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκείνο που είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι γυναίκες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές που εθελοντικά θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Από περιοχές που δεν πλήττονται πολύ από τον κορονοϊό, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.

Κικίλιας: Υποκλίνομαι!

Η συγκλονιστική απόφαση των 10 γυναικών δεν θα μπορούσε να μη συγκινήσει το πανελλήνιο.

Δεν θα μπορούσε και να μείνει ασχολίαστη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που υποκλίθηκε «στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αυτοκτονία σοκ στην εκκλησία για την 16χρονη στα Τρίκαλα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”. Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», ανάφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ