Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΑΣΘ: Πυκνώνουν τα δρομολόγια από αύριο- Αυξήθηκαν τα έσοδα

Πυκνώνουν περαιτέρω τα δρομολόγια σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στη Θεσσαλονίκη (ΟΑΣΘ) και στην Αθήνα από αύριο Δευτέρα 11 Μαΐου, καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, με την χρήση της προστατευτικής μάσκας να είναι υποχρεωτική στις μετακινήσεις μας.

Σε ό,τι αφορά στις απολυμάνσεις, επισημαίνεται από το υπουργείο Μεταφορών, πως θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά και πραγματοποιούνται πλέον και σε εξωτερικούς χώρους, στις στάσεις λεωφορείων.

Μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη

Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται καθημερινά περί τα 350 οχήματα, ενώ ο ΟΣΕΘ είναι έτοιμος να επιληφθεί ανά πάσα στιγμή οτιδήποτε χρειαστεί παρέμβαση ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΘ, την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν τα έσοδα με το 41% να αφορά προτυπωμένα εισιτήρια, το 29% κάρτες απεριόριστων διαδρομών και το 20% ακυρώσεις εισιτηρίων. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα, πλην όμως η επιβατική κίνηση εκτιμάται ότι θα παραμείνει σημαντικά μειωμένη συγκριτικά με την κίνηση πριν την λήψη μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πόλεμος στην Ουκρανία - Πούτιν: Η απειλή-χρησμός για χρήση πυρηνικών

Τα πρώτα συμπεράσματα από την έναρξη της επανακυκλοφορίας δείχνουν πως στη μεγάλη του πλειονότητα το επιβατικό κοινό τηρεί τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σε όλα τα οχήματα γίνονται καθημερινές απολυμάνσεις μετά τη λήξη κάθε βάρδιας, ενώ οδηγοί, ελεγκτές και όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε πόστο τηρούν απαρέγκλιτα τις οδηγίες του Υπουργείου και του ΟΣΕΘ. Σημειώνεται πως έχει τοποθετηθεί διαχωριστικό για την προστασία των οδηγών σε όλα τα οχήματα, έχουν μπει αντισηπτικά σε ειδικές θέσεις για τους επιβάτες, και οι επιβάτες εισέρχονται και εξέρχονται από τα οχήματα από διαφορετικές πόρτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ