Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 1 έως Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Ένα θρίλερ αγωνίας, το Vivarium του Λόρκαν Φίνεγκαν, που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου στο Ολύμπιον.  Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας μη χάσετε το φιλμ Η εποχή της βροχής του Άντονι Τσεν, ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ.

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα:

Ø  Η ατμοσφαιρική και αγωνιώδης ταινία Παρί του ελληνοϊρανού σκηνοθέτη Σιαμάκ Ετεμάντι (αίθουσα Ολύμπιον).

Ø  Το θρίλερ Άλυτη του Μίνωα Νικολακακη. Η ταινία, γυρισμένη σε ένα καστανόδασος στην καρδιά του Πάρνωνα, απέσπασε το βραβείο Best Location στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αίθουσα Παύλος Ζάννας).

Το κοινό στις προβολές παραμένει ασφαλή καθώς το Φεστιβάλ ακολουθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

–       Η χρήση της μάσκας κατά την προσέλευση, αποχώρηση, αλλά και κατά την προβολή της ταινίας είναι υποχρεωτική.

–       Τηρούμε αποστάσεις 2 μέτρων.

–       Σηματοδοτημένες θέσεις παραμένουν κενές.

–       Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα.

–       Μετά το τέλος κάθε προβολής, η αίθουσα απολυμαίνεται με μηχανήματα υδρονέφωσης τελευταίας τεχνολογίας.

 

Το προσωπικό του Φεστιβάλ είναι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

 
Οι ταινίες

Vivarium
(Αγγλία, 2020)

Σκηνοθεσία: Λόρκαν Φίνεγκαν / Lorcan Finnegan. Σενάριο: Lorcan Finnegan, Garret Shanley. Με τους:  Imogen Poots, Danielle Ryan, Molly McCann. Έγχρωμη, 97΄.

Καθώς ένα ζευγάρι ψάχνει να αγοράσει ένα σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Ο Τζέσε Άιζενμπεργκ και η Ιμοτζεν Ποτς πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ αγωνίας που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε το trailer:

 

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 21:30

 
Η εποχή της βροχής / Wet Season 
(Σιγκαπούρη, Ταϊβάν. 2019)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Άντονι Τσεν / Anthony Chen. Με τους:
Yeo Yann Yann, Christopher Lee, Koh Jia Ler, Yang Shi Bin. Έγχρωμη: 103΄.

H καλόκαρδη Λινγκ, μια καθηγήτρια λίγο πριν τα 40, βιώνει καθημερινά την υποτίμηση στη δουλειά της. Στα προσωπικά της, το τοπίο είναι εξίσου μουντό, καθώς ο γάμος της περνά σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η Λινγκ υποβάλλεται σε μια επώδυνη θεραπεία γονιμότητας, έπειτα από οκτώ χρόνια άκαρπης προσπάθειας να αποκτήσει παιδί με τον ελάχιστα υποστηρικτικό σύζυγό της. Η έμφυτη καλοσύνη και το ανικανοποίητο μητρικό της ένστικτο βρίσκουν διέξοδο στη φροντίδα του Γουέι Λουνγκ, ενός μοναχικού μαθητή της, ο οποίος παρεξηγεί την τρυφερότητα που εισπράττει. Η εποχή των μουσώνων γίνεται ο ιδανικός καμβάς για ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ.
Δείτε το trailer:

 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 21:00

Pari 
(Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, 2020)

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Η Συμφωνία της Άνοιξης από την Κ.Ο.Θ.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Σιαμάκ Ετεμάντι / Siamak Etemadi. Με τους: Melika Foroutan, Shahbaz Noshir, Sofia Kokkali. Έγχρωμη, 101΄

Η ταινία είναι μια δραματική περιπέτεια αναζήτησης στη σύγχρονη Αθήνα. Όταν ο Μπάμπακ, ένας ιρανός φοιτητής στην Ελλάδα, δεν εμφανιστεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους γονείς του, η μητέρα του, Παρί, θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρει το γιο της. Προερχόμενη από ένα συντηρητικό, θρησκευτικό περιβάλλον, με λιγοστές γνώσεις Αγγλικών, στο πρώτο της ταξίδι εκτός Ιράν, η Παρί θα βρεθεί να τριγυρνά μόνη στις πιο σκοτεινές γωνιές μιας άγνωστης, απειλητικής αλλά και γοητευτικής πόλης, θα φτάσει τα όριά της στα άκρα και θα ανακαλύψει τελικά τον ίδιο της τον εαυτό.

Δείτε το trailer:

 

Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 18:30

Άλυτη / Entwined
(Ελλάδα – Ηνωμένο Βασίλειο, 2019)

Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης. Σενάριο: John de Holland, Μίνως Νικολακάκης. Με τους: Προµηθέα Αλειφερόπουλο, Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, Αλέκα Τουµαζάτου, John de Holland, Μαρία Εγγλεζάκη. Έγχρωμη, 89΄.

Ένας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται μια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρμα της σαν φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να την σώσει. Γυρισμένη σε ένα καστανοδάσος στην καρδιά του Πάρνωνα, ένα μέρος που έχει εμπνεύσει μύθους και θρύλους του παρελθόντος, η πρόθεση της ταινίας είναι να θυμίζει τις αφηγήσεις που ψιθύριζαν οι γιαγιάδες μας κάποια βράδια γύρω από το τζάκι, ιστορίες που μας έκαναν να ανατριχιάσουμε, τυλιγμένες σε ένα μεταφυσικό πέπλο και που -τάχα- είχαν συμβεί σε κάποιον που γνωρίζαμε.

– Βραβείο Best Location στο 60ό Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το trailer:

 

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 18:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€

Φοιτητικό: 6€

Κάρτα ανεργίας: 6€

Εισιτήρια είναι διαθέσιμα στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και ηλεκτρονικά στο https://www.viva.gr/tickets/venues/filmfestival/

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ:
Website: www.filmfestival.gr
Ψηφιακό αρχείο: www.myfestival.gr
Facebook Page: facebook.com/filmfestival.gr/
Agora / English Page: facebook.com/AgoraTIFF
Youtube Channel: youtube.com/user/filmfestivalgr
Instagram: instagram.com/filmfestivalgr/
Blog: blog.tiff.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ