Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΚΔΕ: Κάτω οι χουντικές απαγορεύσεις- Όλοι στην πορεία του Πολυτεχνείου!

Για “ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας και επίδειξη θράσους” από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΟΚΔΕ, η οποία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν κανονικά στις εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, παρά τη σχετική απαγόρευση, λόγω lockdown.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος, τονίζει: “ Ενωτικά και αγωνιστικά, εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχοί και νέοι πρέπει να οργανωθούμε, να προετοιμάσουμε τη μαζική ανυπακοπή και αμφισβήτηση αυτών των χουντοαπαγορεύσεων, μια σκληρή αναμέτρηση διαρκείας με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την πολιτική της, για να τη διώξουμε και να επιβάλλουμε πραγματικές λύσεις. Η ενότητα και οι αγώνες μας: αυτή είναι η μεγαλύτερη προστασία μας! Επόμενος σημαντικός σταθμός, να υπερασπιστούμε την πορεία του Πολυτεχνείου, να τη μετατρέψουμε σε μαζική αντικυβερνητική διαμαρτυρία: Όλοι στην πορεία στις 17 Νοέμβρη – Η απαγόρευση δεν θα περάσει!“.

Η ΟΚΔΕ κάνει λόγο για ανύπαρκτα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, χαρακτηρίζει “μαριονέτες” τις κυβέρνησης τους επιστήμονες και επιτίθεται στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σημειώνοντας: “Ο Χρυσοχοϊδης πήρε αμπάριζα, για να αντικαταστήσει το ΕΣΥ με τη νυχθημερόν παρουσία της ΕΛΑΣ, τους μπράβους των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στους δρόμους – και να ανακοινώσει απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου. Με την ευκαιρία της πανδημίας, αξιοποιώντας τον χουντονόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, απογειώνοντας τις κραυγές εμφυλιοπολεμικού τύπου για χτύπημα της «κόκκινης Χρυσής Αυγής», ετοιμάζοντας το ειδικό σώμα «μπάτσων των ΑΕΙ», επιχειρούν ένα καθοριστικό πλήγμα στις ελευθερίες μας“.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καιρός 2/3: Ισχυρές βροχές σε Μακεδονία, Αιγαίο και Δωδεκάνησα

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ