Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΑ: Παράταση δύο μηνών στο Επίδ. Στέγασης και ΚΕΑ για τους πληγέντες του «Ιανού»

Παρατείνεται για δύο μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του Επιδόματος Στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για τους δικαιούχους που κατοικούν στις περιφερειακές ενότητες και στους δήμους που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις καταστροφές που άφησε στο πέρασμά του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

Πρόκειται για  τις ορισθείσες ως πληγείσες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Λευκάδας, Κορινθίας και Ευρυτανίας, όπως ακριβώς ορίζονται στο ΦΕΚ 1544, με ημερομηνία 29/9/2020. Στις περιοχές αυτές συμπεριλαμβάνονται οι Δήμοι Αγράφων, Αλμυρού, Αργιθέας, Αργοστολίου, Βόλου, Δομοκού, Ζακύνθου, Ιθάκης, Καρδίτσας,  Κορινθίας, Λαμιέων, Λευκάδος, Ληξουρίου, Λίμνης Πλαστήρα, Μακρακώμης, Μετεώρων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Σάμης, Σοφάδων, Τρικκαίων, Φαρκαδόνας, Φαρσάλων.

Ειδικότερα, όσες εγκριτικές αποφάσεις για το Επίδομα Στέγασης είχαν δοθεί με ισχύ ως τις  30/9/ 2020 παρατείνονται αυτόματα ως τις 30/11/2020. Ενώ οι εγκριτικές αποφάσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα  με ισχύ ως  τις 31/8/2020 παρατείνονται ως τις 30/10/2020.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Oι σεισμοί φέρνουν την Κρήτη πιο κοντά στην Αφρική

Οι πληγέντες δικαιούχοι μπορούν να καταθέσουν νέα αίτηση για το Επίδομα Στέγασης από την 1/12/2020, ενώ όσον αφορά το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, από την 1/11/2020.

Επισημαίνεται ότι η παράταση ισχύος εγκριτικών αποφάσεων του προγράμματος «Επίδομα Στέγασης» και του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» υφίσταται εφόσον δεν έχει υποβληθεί νέα αίτηση εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου για τη συνέχιση της χορήγησης των ανωτέρω δύο επιδομάτων.

πηγη: naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ