Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τραμπ επιχείρησε συνταγματικό πραξικόπημα – Δεν θα πάει στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Τι κι αν οι εκλογές στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες κι ανέδειξαν ως νικητή τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος και θα μετακομίσει στον Λευκό Οίκο σε δύο μήνες, δηλαδή στις 20 Ιανουαρίου; Φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ ακόμη δεν μπορεί να… χωνέψει την ήττα του και δεν φαίνεται ιδιαίτερα διατεθειμένος να εγκαταλείψει την προεδρική κατοικία.

Όπως εξηγεί στο OPEN TV ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο πρόεδρος περιγράφεται ως «θυμωμένος», καθώς χάνει τη μία μετά την άλλη τις μάχες που δίνει στα δικαστήρια των Πολιτειών, ενώ είναι και πολύ εκνευρισμένος γιατί οι παρανομίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αγγίζουν και τον ίδιο. Αναλυτικότερα, απέτυχαν οι παρεμβάσεις του σε συγκεκριμένους πολιτικούς, συγκεκριμένων Πολιτειών ώστε να μην επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα των εκλογών και να στείλουν εκλέκτορες που θα υποστηρίξουν τον ίδιο, επιδιώκοντας ουσιαστικά ένα συνταγματικό πραξικόπημα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Μιχάλη Ιγνατίου, ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει να αρνείται τη νίκη του Τζο Μπάιντεν έως το τέλος, ενώ φέρεται να αποκάλυψε σε συνεργάτες του ότι δεν θα λάβει μέρος στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, αφού δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα. Αν πραγματοποιήσει την απειλή του, θα είναι ο 2ος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ που δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία του διαδόχου του.

Τέλος, ο Τραμπ είναι εκνευρισμένος με ζητήματα που πιστεύει ότι θα προκύψουν μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, παρά το γεγονός ότι ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερώσει τους συνεργάτες του πως δεν τον ενδιαφέρει να «σύρει» στα δικαστήρια τον Τραμπ.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές και την Κυριακή

Ομογενής βουλευτής: Ο Τραμπ θα φύγει από τον Λευκό Οίκο – Το θέμα είναι πώς

Μια δεύτερη θητεία στο Κογκρέσο κέρδισε ο ομογενής Κρις Πάππας, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του Ρεπουμπλικανού Ματ Μάουερς, στην πρώτη περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ. Ο Ελληνοαμερικανός βουλευτής μίλησε στο OPEN TV για τις αμερικανικές εκλογές, τη μάχη στη Γερουσία, αλλά και τη στάση που κρατά έως τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κρις Πάππας χαρακτήρισε τον Τζο Μπάιντεν ως «αξιόπιστο», με εμπειρία τόσο στις υποθέσεις των ΗΠΑ όσο και στα διεθνή ζητήματα. Παράλληλα, είπε ότι οι ΗΠΑ διανύουν μια περίοδο διχασμού ενώ αναφορικά με το αν ο Τραμπ θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο εκτίμησε πως θα το κάνει, ωστόσο διευκρίνισε πως το ερώτημα είναι εάν η αλλαγή στην κεφαλή του προεδρικού θώκου θα γίνει με… ένθερμο τρόπο ή ήρεμα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ