Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεύκολη γλυκιά πατσαβουρόπιτα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κάποιες από τις μνήμες των παιδικών μας χρόνων, διανθίζονται από τις μυρωδιές των γλυκών μέσα στο σπίτι. Αρώματα από την Ελλάδα και την Ανατολή και γλυκές γεύσεις σιροπιαστών που μένουν αναλλοίωτες στο μυαλό όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Μπουγάτσα αέρινη, μυρωδάτη, πασπαλισμένη με κανέλα και γαλακτομπούρεκο με μπόλικο σιρόπι και μια ιδέα πορτοκάλι στην κρέμα αποτελούν δυο από τα πιο αγαπητά γλυκά με κρέμα στην Ελλάδα. Αν όμως θέλαμε κάτι ανάμεσα στα δύο; Η πατσαβουρόπιτα, είναι ίσως αυτό το γλυκό που περικλείει όλες τις υφές και τις εντάσεις και μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι. Λαχταριστά, τραγανά και σιροπιαστά φύλλα μπερδεύονται γλυκά με τη μυρωδάτη αέρινη κρέμα, δημιουργώντας έναν γευστικό οργασμό.

Μια από τις πιο εύκολες και ωραίες συνταγές είναι αυτή του Δημήτρη Μιχαϊλίδη, (Pastry Designs) την οποία και δημιουργεί βήμα-βήμα στο YouTube.

Yλικά

Για το σιρόπι:
780 γρ. νερό
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. λεμόνι

Για την πίτα:
500 γρ. φύλλο κρούστας
4 αυγά
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλίνες
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε 780 γρ. νερό και 600 γρ. ζάχαρη και το τοποθετείτε στο μάτι της κουζίνας. Με μια κουτάλα ή έναν αυγοδάρτη αρχίστε να ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτετε 1 κ.γ. λεμόνι και το βγάζετε από τη φωτιά, αφήνοντάς το στην άκρη για να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ, βάζετε τα αυγά, 200 γρ. ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν. Μόλις ασπρίσουν, ρίχνετε μές τα 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, κλείνετε το μίξερ και το αφήνετε στην άκρη.

Στη συνέχεια ανοίγετε τα φύλλα κρούστας και παίρνετε κάθε ένα ξεχωριστά, το τυλίγετε/σουρώνετε/τσαλακώνετε και το τοποθετείτε μέσα σε ένα λαδωμένο ταψί (30×40). Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα, τα οποία τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο.

Μόλις τοποθετήσετε όλα τα φύλλα, τα περιχύνετε με το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα.
Μόλις βγάλετε την πατσαβουρόπιτα από τον φούρνο την κόβετε σε κομμάτια και περιχύνετε με το σιρόπι (που εντωμεταξύ έχει κρυώσει).

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Μακαρονάδα με κιμά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ