Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε από τον ΥΠΕΞ της Βόρειας Μακεδονίας ο Μητσοτάκης

Την ανάγκη της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας.

Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Το πλάνο επιστροφής στο σχολείο – Τι θα γίνει αν κάποιος μαθητής νοσήσει από κορωνοϊό

Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Μπουγιάρ Οσμάνι υπέγραψαν τρία Μνημόνια Συνεργασίας. Συγκεκριμένα, αφορούν στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα των Σκοπίων Invest North Macedonia.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ