Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΡΟΜΟΥ – Εντυπωσιακή επιχείρηση για την εξουδετέρωση νάρκης στη Μηχανιώνα

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης σε αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική και στρατό, όταν αλιευτικό σκάφος από την Μηχανιώνα  ψάρεψε καταλάθος μία Γερμανική νάρκη ναυτικού τύπου, η οποία πιθανόν να ήταν από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όταν προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε κοντά στη νάρκη που βρέθηκε από το αλιευτικό σκάφος, δεν τα καταφέραμε. Αμέσως το λιμενικό μας πλησίασε και μας απομάκρυνε. Όπως μας τόνισαν ήταν επικίνδυνο, να βρίσκονται άνθρωποι εκεί κοντά.

Η νάρκη μάθαμε πως ήταν αρκετά μεγάλη. Κάτοικος της περιοχής που την είδε από κοντά μας είπε πως μπορεί το βάρος της να ήταν πάνω από 750 κιλά, μπορεί να άγγιζε και τον τόνο.

Το επόμενο πρωί αποφασίστηκε να αποκλειστεί η περιοχή σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το αλιευτικό σκάφος μέσα στο οποίο βρισκόταν η νάρκη.

Τελικά η εξουδετέρωση της νάρκης έγινε από τους Βατραχανθρώπους της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών, οι οποίοι τοποθέτησαν εκρηκτικά στην νάρκη την οποία είχαν βυθίσει νωρίτερα στη θάλασσα και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη στεριά. Αφού τοποθέτησαν τα εκρηκτικά απομακρύνθηκαν και πυροδότησαν τον μηχανισμό με αποτέλεσμα να σημειωθεί μία πολύ ισχυρή έκρηξη με τον πίδακα του νερού και τον καπνό να φτάνουν σε ύψος δεκάδων μέτρων.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Τα νυχτοκάματα του τρόμου - Οι δυσκολίες και οι κίνδυνοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε όλο το ρεπορτάζ από την πρώτη στιγμή στην εκπομπή “Ρεπορτάζ Δρόμου”:

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ