Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκέψεις για αγορές με χρονόμετρο -Για να σταματήσουν τους «πονηρούς» με τα διπλά και τριπλά SMS

Οι εικόνες απίστευτου συνωστισμού στα καταστήματα το περασμένο Σάββατο, ανησύχησαν ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους, καθώς πέρα από τις μεγάλες ουρές, παρατηρήθηκαν και διάφορα… κόλπα των καταναλωτών με πολλαπλά SMS προκειμένου να συνεχίσουν τα ψώνια τους.

Αν και με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε ξεκαθαρίσει πως με εξαίρεση τα κομμωτήρια, για το λιανεμπόριο ισχύει το χρονικό όριο των δύο ωρών προκειμένου οι πολίτες να κάνουν τα ψώνια τους, κάποιοι αποφάσισαν να επεκτείνουν το χρονικό περιθώριο μέσω των SMS.

Οι «πονηριές» των πολιτών με τα SMS

Λόγω του καλού καιρού και με τα καταστήματα ανοικτά και την Κυριακή, πολλοί βγήκαν στους δρόμους για να κάνουν τα ψώνια τους, ωστόσο όπως αποδείχθηκε από τις περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ, κάποιοι προσπαθούσαν να επεκτείνουν την βόλτα τους στέλνοντας πολλαπλά SMS. Οπως ανέφερε το Σάββατο το Open, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έστελναν δύο, τρία ή και τέσσερα μηνύματα για ψώνια, είτε γιατί υπήρχαν τεράστιες ουρές και δεν προλάβαιναν να εξυπηρετηθούν, είτε γιατί ήθελαν να χαζέψουν περισσότερο στα καταστήματα.
Ωστόσο, με παρεμβάσεις τους οι αστυνομικοί τόνιζαν πως μετά το πέρας των δύο ωρών έπρεπε να φύγουν και να επιστρέψουν άλλη μέρα, κάτι το οποίο έκαναν στην πλειοψηφία τους και οι καταστηματάρχες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Έρχονται ανατιμήσεις από 10% έως 30% λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

SMS: Οι σκέψεις για… χρονόμετρο στα ψώνια

Οπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, μετά από τις τελευταίες εικόνες στα καταστήματα, υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω έλεγχο του χρόνου που θα κάνουν τα ψώνια τους οι καταναλωτές, μέσω του e-katanalotis. Οπως αναφέρει το κανάλι, ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα και θα κατεβάζει μία εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό QR, θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του, μόνο που στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ