Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συγγνώμη Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη των εννέα γυναικών στο Σύνταγμα: “Ηταν υπερβολή”

Συγγνώμη ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σύλληψη εννέα γυναικών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Χρυσοχοΐδης: Οφείλω να ζητήσω συγγνώμη
“Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή” τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον Realfm 97,8.

“Το γεγονός όμως ότι δεν γράψαμε την ημέρα του Πολυτεχνείου ήταν μέσα στο πλαίσιο μιας πολιτικής ήπιας αντιμετώπισης εντός των ορίων, προκειμένου όλα τα κόμματα να καταθέσουν ένα στεφάνι και να κάνουν μια μικρή εκδήλωση. Όταν όμως αυτό πήγε να εξελιχθεί σε μια μεγάλη πορεία, τότε το κράτος και η αστυνομία αντέδρασαν και δεν το ανέχτηκαν” πρόσθεσε.

“Έπρεπε να γίνει η απαγόρευση του Πολυτεχνείου”
“Έπρεπε να γίνει αυτή η απαγόρευση, ήταν επιβεβλημένη, διότι διαφορετικά θα κοροϊδεύαμε και εμείς τον κόσμο αν έλεγε η κυβέρνηση δεν πειράζει παρελάστε, διαδώστε τον κορονοϊό στο κέντρο της πόλης’ όπως είχε γίνει με την υπόθεση έξω από το Εφετείο”, συνέχισε ο υπουργός, ενώ ερωτηθείς εάν ήταν λάθος η συγκεκριμένη συγκέντρωση με αφορμή την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, είπε: “Η άποψη μου είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα, αλλά αυτό έγινε σε μια περίοδο που δεν είχε τόσο μεγάλη κρίση ο ιός και δεύτερον ήταν μια αυθόρμητη λαϊκή προσέλευση του κόσμου που αφορούσε σε ένα θέμα δημοκρατικής ευαισθησίας . Αλλά και αυτό άφησε πίσω του το αποτύπωμά του όσον αφορά τον κορονοϊό”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Χιόνια, πλημμύρες, ξερίζωμα δέντρων και καταστροφές από την επέλαση της κακοκαιρίας «Bettina»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις ούτε στην επέτειο για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. “Θα ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο, αλλά η σκέψη μου είναι ότι δεν μπορεί να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες, όπως κάθε χρόνο. Εκεί πάνε μικρά παιδιά. Αν πάνε τόσες χιλιάδες μικρά παιδιά και νεαροί, καταλαβαίνετε τι θα γίνει αν την επόμενη μέρα αυτά τα παιδιά πάνε στο σπίτι τους. Δεν μπορεί να συμβεί αυτό το πράγμα, είναι εφιάλτης”, ανέφερε.

Πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ