Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σχολεία: Όλα δείχνουν πως το κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου

Το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι ένα θέμα που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους. Η 7η Σεπτεμβρίου που έιναι η ημερομηνία έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δεν είναι εφικτή με βάση τα κρούσματα του κορονοϊού και την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

Έτσι κλειδώνει όπως όλα δείχονυν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία όλη της χώρας να χτυπήσει στις 14 Σεπτέμβριου. Σε σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως συζητήθηκε το άνοιγμα των σχολείων υπό τις εξαιρετικές συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega η πρόταση που υπερισχύει είναι να ανοίξουν την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 14 του Σεπτεμβρίου και οι τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης, δημοτικά γυμνάσια και λύκεια .

Στο τραπέζι υπήρξαν προτάσεις για άνοιγμα αρχικά των δημοτικών σχολείων, με τα γυμνάσια και τα λύκεια να παίρνουν σκυτάλη μια εβδομάδα αργότερα . Ένα σενάριο που επεξεργάστηκε κυβέρνηση και επιδημιολόγοι ήταν να υπάρξουν δυο βάρδιες μαθητών πρωινή και απογευματινή ,ωστόσο η εισήγηση των λοιμοξιολογων ήταν πως κάτι τέτοιο δεν είναι αναγκαίο.

Αγκάθι ο αριθμός των μαθητών

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων σε δημοτικά γυμνάσια και λύκεια αλλά και ο συνωστισμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες είναι τα δυο ζητήματα που καίνε μαθητές γονείς και εκπαιδευτικούς .

Οι τελικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου από τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών.

Πέτσας στο Live News: Τα σχολεία πιθανόν να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου

Ο κ. Πέτσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και σε ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων με τη συγκεκριμένη επιδημιολογική εικόνα (αριθμός κρουσμάτων κλπ) που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Πληροφορίες για κρούσμα κορωνοϊού σε πολυκατάστημα της Θεσσαλονίκης

«Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8 προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1/9.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ