Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τον σκότωσε επειδή του χρωστούσε χρήματα» κατέθεσε η σύζυγος του Δημήτρη Γραικού

Βέβαιη ότι το κίνητρο του φόνου, του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχε με τον 47χρονο κατηγορούμενο κρεατέμπορα, εμφανίστηκε η εν διαστάσει σύζυγος του θύματος, καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, κατά την πρώτη μέρα της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση.

«Τον σκότωσε επειδή του χρωστούσε χρήματα, εκεί κατέληξα» ανέφερε η γυναίκα και επισήμανε ότι το χρέος ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ και προερχόταν από σφαγές ζώων, όπως διαπίστωσε η ίδια μετά τον θάνατο του κτηνοτρόφου. «Όταν τον γνώρισα μόνος του μου είπε “κυρία Γραικού ό,τι χρωστάω στον σύζυγό σας θα τα πάρετε”» κατέθεσε για τον 47χρονο ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Σε μία έκρηξη της στιγμής περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως «ωμό εγκληματία». «Δεν μπορείς να αφαιρείς έτσι μια ζωή. Ούτε σε ένα ζώο άξιζε τέτοιος θάνατος» είπε. Κατά την πολύωρη κατάθεσή της ανέφερε ότι ο 47χρονος τηλεφωνούσε διαρκώς τον ανιψιό του θύματος και τον ρωτούσε για την πορεία των ερευνών σχετικά με την εξαφάνιση του πρώην συζύγου της.

Η ίδια εξέφρασε και το παράπονό της επειδή στοχοποιήθηκε για τον θάνατο του κτηνοτρόφου, λέγοντας πως «επί τόσα χρόνια έπεσαν όλοι πάνω μου να με φάνε». Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την εξέταση μαρτύρων.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Απόπειρα βιασμού καταγγέλλει 32χρονη στη Θεσσαλονίκη

Το πτώμα του Δημήτρη Γραικού όπως επίσης και το αγροτικό του αυτοκίνητου βρέθηκαν, πέρσι τον Μάιο, δυόμισι χρόνια μετά την εξαφάνισή του, θαμμένα κοντά σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Στις έρευνες συνέδραμαν επιστήμονες του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την παραπάνω περιοχή.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί του κατηγορητηρίου, κατά την έναρξη της δίκης, ο 47χρονος δήλωσε τα εξής: «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Δέχομαι ότι αυτός ο άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, ύστερα από φιλονικία στο χώρο. Δεν θέλησα ποτέ τον θάνατό του και δεν πέρασε καμία ώρα από το μυαλό μου να τον σκοτώσω. Δεν μπόρεσα να σταματήσω τον καβγά, τον οποίο ξεκίνησε εκείνος. Ντρέπομαι που δεν ενημέρωσα την αστυνομία για την πράξη μου. Ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια του και τη δική μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ