Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χοιρινό πρασοσέλινο κοκκινιστό

  • Χοιρινό πρασοσέλινο -Υλικά
  • 1.500γρ. χοιρινό από σπάλα, σε μερίδες
  • 1 μεγάλη σελινόριζα, σε κομμάτια
  • 5 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος τους, σε ροδέλες
  • 2 στικ σέλερι, σε χοντρά κομμάτια
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 νεροπότηρα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία για το χοιρινό πρασοσέλινο

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μερίδες του χοιρινού. Μόλις ροδίσουν ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρετε για λίγο και προσθέτετε δύο ποτήρια νερό. Αφήνετε τη σπάλα να βράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά και να μαλακώσει.

Προσθέτετε τη σελινόριζα, το πράσο, το σέλινο, τα δύο ποτήρια ντομάτα κονκασέ και τον πελτέ. Αλατίζετε. Βράζετε το φαγητό για 45 λεπτά τουλάχιστον και μέχρι τα υλικά σας να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καλοκαιρινό μπριάμ

Αφήνετε να πάρει μια τελευταία βράση και σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ