Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Ωνάση: Οι θεωρίες πίσω από τον θάνατό της

Μία ζωή όλο λάμψη και πλούτο. Μία ζωή που σημαδεύτηκε από τραγωδίες και απώλειες. Το πρωινό της 19ης Νοεμβρίου 1988 η Χριστίνα Ωνάση, βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της στην Αργεντινή, με τον θάνατό της να προκαλεί ανείπωτη θλίψη στους ανθρώπους που την αγαπούσαν και να πυροδοτεί πλήθος ερωτημάτων για τις συνθήκες και τις αιτίες του.

Λέγεται πως η Χριστίνα έκανε εξαντλητικές δίαιτες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία της καθώς διακατεχόταν από ανασφάλειες. Μάλιστα, έπαιρνε χάπια αδυνατίσματος. Παράλληλα, έδινε χρόνια μάχη με την κατάθλιψη και άρχισε να εξαρτάται από τα ηρεμιστικά και τα αντικαταθλιπτικά χάπια. Άλλωστε, δεν ήταν εύκολο να διαχειριστεί τις απώλειες και τις τραγωδίες που τη βρήκαν. Μέσα σε δύο χρόνια έχασε αδελφό, μητέρα και πατέρα. Στις 24 Ιανουαρίου 1973, ο αδελφός της, Αλέξανδρος και τρομερή αδυναμία του πατέρα τους, σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία μόλις 25 ετών. Ο πρόωρος θάνατός του ήταν τεράστιο πλήγμα για τον Έλληνα μεγιστάνα από το οποίο δεν συνήλθε ποτέ. Η μητέρα της Τίνα Λιβανού βρέθηκε νεκρή στις 10 Οκτωβρίου 1974 στο ξενοδοχείο «Ντε Σαντελιέ» του Παρισιού, ενώ εικάζεται ότι πέθανε από υπερβολική δόση χαπιών ενώ πολλοί έκαναν λόγο για αυτοκτονία. Ο πατέρας της, ο θρυλικός Αριστοτέλης Ωνάσης πέθανε στις 15 Μαρτίου 1975 στο Παρίσι από πνευμονία. Η Χριστίνα έφυγε από τη ζωή το 1988 από έμφραγμα, σύμφωνα με τη νεκροψία, μόλις στα 37 της χρόνια, στην Αργεντινή. Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και ενταφιάστηκε στο ιδιόκτητο νησί της οικογένειάς της, στον Σκορπιό.

Οι καταστροφικές επιλογές συζύγων

Στα είκοσί της χρόνια παντρεύτηκε τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της κτηματομεσίτη Μ. Τζ. Μπόλκερ, ο οποίος ήταν ήδη διαζευγμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Χώρισαν εννέα μήνες αργότερα. Ακολούθως, παντρεύτηκε τον εφοπλιστή και τραπεζίτη Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γόνο γνωστής ελληνικής εφοπλιστικής οικογένειας και εγγονό του Αλέξανδρου Κορυζή. Ο γάμος αυτός διήρκεσε 14 μήνες. Ο τρίτος της γάμος ήταν με τον Ρώσο Σεργκέι Καούζοφ, ο οποίος είχε γυάλινο μάτι και την πήρε μαζί του στη Μόσχα όπου ζούσαν στο διαμέρισμά του με τη μητέρα του. Όταν χώρισαν, έναν χρόνο μετά, τον αποζημίωσε με εφτά τάνκερ. Ο τελευταίος γάμος της ήταν με τον Τιερί Ρουσέλ, διάσημο πλέι-μπόι της εποχής, με τον οποίο απέκτησε τη μοναχοκόρη της, Αθηνά Ωνάση. Χώρισαν όταν αποκαλύφθηκε η διπλή ζωή του καθώς παράλληλα με τη Χριστίνα Ωνάση είχε σχέση με το μοντέλο από τη Σουηδία Γκάμπι Λαντχάγκε με την οποία απέκτησε δύο παιδιά ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη Χριστίνα.

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε ενώ ετοιμαζόταν να παντρευτεί τον αγαπημένο της Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, με τον οποίο ήταν τρελά ερωτευμένη. Άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός της έλεγαν ότι ήταν πολύ ευτυχισμένη μαζί του.

Οι θεωρίες σχετικά με τον θάνατό της

Σοκαριστικός ήταν ο θάνατος της Χριστίνας πριν από 32 χρόνια. Σύμφωνα με τη νεκροψία, το τέλος επήλθε έπειτα από έμφραγμα. Η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου πλέον ήταν ευτυχισμένη και ερωτευμένη με διάθεση για ζωή και σχέδια για το μέλλον. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αssociated Press, η “χρυσή” κληρονόμος του Αριστοτέλη Ωνάση, φέρεται να έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε. “Η Ωνάση, που ο διάσημος πατέρας, οι θυελλώδεις έρωτες και η τεράστια περιουσία την κατέστησαν διεθνή διασημότητα, βρέθηκε νεκρή σε country club, 25 μίλα βορειοδυτικά του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με γιατρό” .

Λέγεται μάλιστα ότι ώρες πριν από το τέλος είχε τηλεφωνήσει στον Παύλο Ιωαννίδη, ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1975, και του είχε ζητήσει “να βοηθήσουμε την κοινότητα εδώ”, αναφερόμενη στο Μπουένος Άιρες, ενώ ο ίδιος είχε πει ότι η Χριστίνα “ήταν γεμάτη ζωή”. Από την πλευρά του, ο Στέλιος Παπαδημητρίου, Έλληνας επιχειρηματίας, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος “Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης” που πέθανε το 2005, μιλώντας στο “Βήμα”, είχε δηλώσει: “Όποτε ήταν ερωτευμένη, έκανε προσπάθειες να αδυνατίσει γρήγορα” και πως “όταν ήταν απογοητευμένη, έτρωγε σοκολατάκια και έπινε Κόκα – Κόλα”.

Οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το τέλος της άρχισαν να πλέκονται και s’ αυτό βοήθησαν και οι αστυνομικές Αρχές της Αργεντινής που έκαναν λόγο σε έγγραφο για “ανεξιχνίαστο θάνατο”. Ο γιατρός της, δρ. Ζαν Μισέλ Ουγκουρλιάν, είπε στον κ. Παπαδημητρίου ότι όταν την είχε εξετάσει πριν φύγει για την Αργεντινή, είχε βρει την καρδιά της γερή σαν καρδιά ταύρου. Σύμφωνα με τους γιατρούς στην Αργεντινή, η Χριστίνα Ωνάση είχε πεθάνει από πνευμονικό οίδημα, χωρίς όμως να διευκρινίσουν τα αίτιά του. Σύμφωνα με έγγραφα που είχαν δημοσιοποιήσει στο παρελθόν “Τα Νέα”, οι Αργεντινοί δικαστές αναφερόμενοι στα αίτια του θανάτου της Χριστίνας (21.12.1989) μιλούσαν για “λυπηρό συμβάν, στερημένο από κάθε εγκληματικότητα” και σε άλλο έγγραφο (8.5.1990) ανέφεραν ότι “δεν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις που θα μας έδιναν μια απόλυτη σιγουριά για να απορρίψουμε την εγκληματική ενέργεια”. “Παρά τη γνωμάτευση των γιατρών, το σώμα της μεταφέρθηκε στην κλινική του “Ηλιου” με πρωτοβουλία των οικείων της, με την ελπίδα μιας ανάνηψης. Αυτή η ενέργειά τους ήταν η αιτία για να επιληφθεί η Εθνική Δικαιοσύνη”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ανακαλύψτε τη μοναδική ιστορία που «κρύβεται» πίσω από τα Μετέωρα

Η λήψη υπνωτικών ή φαρμάκων διαίτης αποκλείστηκε καθώς σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε κανενός είδους ουσίες. Υπήρξαν φήμες ότι βρέθηκε στο δωμάτιό της άδειο μπουκάλι με χαπάκια αλλά δεν είναι πληροφορία που επιβεβαιώθηκε. Η αυτοκτονία ήταν σενάριο που εξετάστηκε καθώς ήταν γνωστή η εξάρτησή της από υπνωτικά, ηρεμιστικά ή χάπια αδυνατίσματος, αλλά ήταν τόσο ευτυχισμένη εκείνο τον καιρό που από τους δικούς της ανθρώπους αποκλείστηκε ακόμη και ως σκέψη. Η Χριστίνα Ωνάση ήταν νεκρή στην μπανιέρα της στα 37 της και έτσι γράφηκε ο επίλογος της κόρης του Αριστοτέλη Ωνάση.

Χριστίνα Ωνάση

Η μαρτυρία της Μαρίνας Ντοντέρο

Νεκρή στην μπανιέρα της τη βρήκε στις 10 το πρωί η καλή της φίλη Μαρίνα Ντοντέρο. Οι δυο τους είχαν γνωριστεί όταν η Χριστίνα ήταν 15 ετών και η Μαρίνα 17. Ήταν το καλοκαίρι του 1966 στην Πούντα ντελ Έστε, στο εξοχικό σπίτι των Ντοντέρο στις παρυφές του Μπουένος Άιρες, και από τότε δεν χώρισαν ποτέ, όπως η ίδια η Ντοντέρο είχε πει σε πάρα πολλές συνεντεύξεις της. Σύμφωνα με το Infobae, αργεντίνικο ειδησεογραφικό ιστότοπο, η Ντοντέρο δεν μπορούσε καν να διανοηθεί ότι η φίλη της είχε πεθάνει. Πολλές φορές, επειδή έπαιρνε υπνωτικά χάπια έπεφτε σε νάρκη. “Σ’ αυτές τις περιπτώσεις έμοιαζε ότι βρίσκεται σε κώμα” είχε πει η γυναίκα, η οποία αποκάλυψε ότι η Χριστίνα “έπινε έως και 24 κόκα-κόλα την ημέρα: μια βόμβα καφεΐνης!”. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος άνδρας της ζωής της, εκείνος που έκανε το χαμόγελο να επιστρέψει στο πρόσωπό της, ήταν ο Χόρχε Τσολμεκτόγλου, αδελφός της Ντοντέρο.

Εννέα χρόνια μετά τον θάνατο της Χριστίνας, η φίλη της είχε πει στα “Νέα”: “Για εμένα είναι αδύνατο να αυτοκτόνησε η Χριστίνα, αλλά το ίδιο δύσκολο είναι να πιστέψω με ευκολία ότι μια 37χρονη κοπέλα έπαθε πνευμονικό οίδημα. Ήταν ευτυχισμένη, χαρούμενη, διαφορετική. Αυτό μπορεί να σας το πει και η κ. Σύρρου”. Η Ελένη Σύρρου ήταν επί χρόνια οικονόμος της Ωνάση και αυτή που κάλεσε στην Ελλάδα για να ενημερώσει για το τραγικό γεγονός.

Λέγεται ότι την παραμονή του θανάτου της Χριστίνας, ήταν το πρώτο βράδυ που η Μαρίνα και η Χριστίνα δεν κοιμήθηκαν μαζί. Μιλώντας σε ευρωπαϊκά Μέσα τα οποία επικαλείται το Infobae, η Μαρίνα είπε “εκείνο το βράδυ γύρισα και ήμουν πολύ κουρασμένη. Γδύθηκα και ξάπλωσα. Δεν είχα ούτε τη δύναμη να βάλω το νυχτικό μου. Η Χριστίνα με ξεσκέπασε και όταν με είδε έτσι μου είπε γελώντας “που@@@α” και πήγε στο δωμάτιό της να κάνει μπάνιο”. Σύμφωνα με την Ντοντέρο που είχε μιλήσει στην ισπανική ABC, “ήταν πλατωνικά ερωτευμένη με τον Χούλιο Ιγκλέσιας και τον Μαρκές ντε Γκρινιόν, αλλά η πρώτη μεγάλη της αγάπη ήταν ο ξάδελφός μου Πίτερ Τζον Γουλανδρής”.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η Ντοντέρο πήγε να τσεκάρει τη Χριστίνα στο δωμάτιό της καθώς είχε αργήσει να ξυπνήσει. Ήταν γύρω στις 10 το πρωί όταν η Μαρίνα ανέφερε στην Ελένη Σύρρου ότι η Χριστίνα δεν είχε ξυπνήσει ακόμη. “Ποτέ δεν κάνει μπάνιο πριν πιει τον καφέ της” φέρεται να είπε η Σύρρου και οι δύο γυναίκες πήγαν μαζί στο μπάνιο όπου βρήκαν τη Χριστίνα αναίσθητη μέσα σε ελάχιστα εκατοστά νερού. Κάλεσαν τον γιατρό αλλά όταν ήρθε δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Η Χριστίνα είχε φύγει από τη ζωή.

Χριστίνα ΩνάσηΧριστίνα Ωνάση

 

ΠΗΓΗ: enikos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ