Η μαρμελάδα από σμέουρο με αντιοξειδωτική αξία και αντιφλεγμονώδη δράση

σμέουρο

Τα κόκκινα σμέουρα είναι ο πιο γνωστός τύπος σμέουρων καλοκαιρινής καρποφορίας

Το σμέουρο είναι ένα μικρό πεντανόστιμο φρουτάκι με απίθανο χρώμα όπως του τριαντάφυλλου.

Τα κόκκινα σμέουρα είναι ο πιο γνωστός τύπος σμέουρων καλοκαιρινής καρποφορίας. Αν και στην όψη του θυμίζει τη γλυκιά φράουλα, αυτό έχει διαφορετική γεύση και ωφέλιμες για τον οργανισμό ιδιότητες· έχει αντιοξειδωτική αξία και αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινική δράση.

Η μαρμελάδα που γίνεται από σμέουρο κερδίζει τον καθέναν πριν ακόμα τη δοκιμάσει από το έντονα πορφυρό, ζουμερό χρώμα. Είναι, τόσο γλυκιά όσο να μην υποβαθμίζεται η μοναδική, υπόξινη γεύση του φρούτου. Οι μαρμελάδες με κόκκινα φρούτα ή «φρούτα του δάσους», όπως συνηθίζεται να λέγονται, είναι από τις πιο συναρπαστικές γεύσεις. Τη μαρμελάδα την απολαμβάνουμε στο πρωινό με ψωμί, φρυγανιά ή smoothies, στο κυρίως γεύμα ως βασικό συστατικό για τη σος κοτόπουλου ή χοιρινού και στο βραδινό στα γιαούρτι και σε λευκά μαλακά τυριά.

Διατροφική αξία για το σμέουρο (100γρ.)

  • Ενέργεια 264,92
  • Λιπαρά <0,50
  •  Εκ των οποίων κορεσμένα <0,50
  • Υδατάνθρακες 64,97
  • Εκ των οποίων ζάχαρη 51,30
  • Πρωτεΐνες 1,26
  • Άλατα 0,04

Τις καλύτερες μαρμελάδες με σμέουρο μπορείς να τις βρεις στο eshop.agrifos.gr

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ