Μία υπέροχη συνταγή για σιρόπι κεράσι

Σιρόπι Κεράσι

Χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά

Το Σιρόπι Κεράσι έχει πολλούς θαυμαστές καθώς χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά, ενώ μπορεί να μετατραπεί και σε λικέρ.

Για τον λόγο αυτό σας παρουσιάζουμε μία συνταγή που μπορείτε να κάνετε το δικό σας σπιτικό.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΕΡΑΣΙ

  • 250 γρ. κεράσια
  • 50 γρ. νερό
  • 3 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Καθαρίζουμε τα κεράσια και τα πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό.
  • Στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα 50 γραμμάρια νερό.
  • Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Μέσα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι απλώνουμε ένα διπλό τουλπάνι.
  • Ρίχνουμε μέσα τα κεράσια με τον χυμό και τα πατάμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Στον χυμό που μας έμεινε από την διαδικασία του στυψίματος προσθέτουμε την ζάχαρη και βράζουμε για τρία λεπτά.
  • Βγάζουμε το σιρόπι κεράσι από την φωτιά και αφαιρούμε τον αφρό.

Βέβαια αν δεν θέλετε να παιδεύεστε, υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος να έχετε στο σπίτι σας σιρόπι κεράσι, με το να αγοράσετε γρήγορα και φθηνά από την Ιάμβη.

Άρωμα, γεύση, χρώμα, νοστιμιά εσωκλείονται στο μπουκάλι με το σιρόπι κεράσι που φτιάχνει η Ιάμβη. Ρευστό και κατακόκκινο, εγείρει την επιθυμία δοκιμής στον καθένα, με διάφορους συνδυασμούς.

Με την προσθήκη αλκοόλ μετατρέπεται σε ένα λικέρ που θυμίζει τα παλιά χρόνια, στολίζει άψογα τις τάρτες βανίλιας ή σοκολάτας και ιδανικά το σιρόπι κεράσι απογειώνει την πανακότα. Ακόμα, το σιρόπι αυτό χρησιμεύει στο παντεσπάνι, στο σιρόπιασμα για οποιοδήποτε γλυκό. Μια δοκιμή για την τούρτα black forest θα σας πείσει.

Το γλυκό κεράσι της Ιάμβης μπορείτε να το βρείτε στο eshop.agrifos.gr

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ