Έτοιμος ο νέος ποδηλατόδρομος στην Λεωφόρο Νίκης (ΦΩΤΟ)

ποδηλατόδρομος

Στην κυκλοφορία δόθηκε ο νέος ποδηλατόδρομος στην Λεωφόρο Νίκης. Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, από συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταφερθεί από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την απόδοση μέρους του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο μέρες και θα εκτελεστούν από το ύψος του Ερυθρού Σταυρού έως τη Δημητρίου Γούναρη, με τον ποδηλατόδρομο να είναι διπλής κατεύθυνσης. Με την ολοκλήρωση των έργων στη Λ.Νίκης, σειρά θα πάρει η Λεωφόρος Κ.Καραμανλή, όπου και εκεί θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 3 χιλιομέτρων στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε ότι «Μας δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από τις δυσκολίες του κορονοϊού, να κατασκευάσουμε το καινούργιο δίκτυο των ποδηλατοδρόμων. Αναγνωρίζω ότι κάποιες μέρες θα υπάρχουν δυσκολίες, ίσως κάποιοι ξεβολευτούν, όμως δεν γίνεται διαφορετικά εάν θέλουμε μια σύγχρονη πόλη».

Ο κ.Ζέρβας έφτασε στο σημείο κάνοντας και ο ίδιος ποδήλατο. «Σήμερα ξεκινάμε κάτι που  έπρεπε να γίνει στην πόλη πολλά χρόνια. Από τη Λεωφόρο Νίκης ξεκινάει το καινούργιο δίκτυο ποδηλατόδρομων, με σκοπό να προσφέρουμε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης στους πολίτες. Ο ποδηλατόδρομος επάνω στον πεζόδρομο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ούτε για τους ποδηλάτες, ούτε για τους πεζούς», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ