Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Κρέμα ζαχαροπλαστικής – Υλικά
500ml γάλα
200ml κρέμα γάλακτος + 200ml επιπλέον χτυπημένη σε σαντιγί
4 κρόκους αβγών
100γρ. ζάχαρη
80γρ. κορν φλάουρ
1 λοβό βανίλιας

Διαδικασία για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος για να ζεσταίνονται, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά.

Κόβετε κατά μήκος τη βανίλια, την ανοίγετε και “ξύνετε” τα σποράκια της με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τα ρίχνετε μαζί με το λοβό στο μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύετε με σύρμα.

Ρίχνετε ένα μέρος από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αβγών για να το αραιώσετε και έπειτα, αφού αφαιρέσετε το λοβό, το βάζετε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να βράσει η κρέμα και να πήξει.

Αδειάζετε την κρέμα σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας ελαστικής σπάτουλας, τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Μόλις η κρέμα πατισερί κρυώσει, την ανακατεύετε με ένα σύρμα για να αφρατέψει και μετά ενσωματώνετε και την σαντιγί.

 

ΠΗΓΗ: olivemagazine.gr

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ