Κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση (ΒΙΝΤΕ0)

Το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης είναι το κουλούρι από αλεύρι σίτου και την επικάλυψη από σπόρους σουσαμιού!

Έχει μεγάλη ιστορία αφού πρωτοεμφανίστηκε στην Βυζαντινή εποχή! Αποτελεί μια καλή επιλογή για πρωινό, ή για ενδιάμεσο γεύμα, προσφέρει άμεσα ενέργεια χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει!

Εκτός από την κλασσική συνταγή υπάρχει η δυνατότητα να έχει και κάποια γέμιση γλυκιά ή αλμυρή!

Δείτε την συνταγή από την Φωτεινή Γίτσα

Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι μαλακό

1 φακελάκι μαγιά 250-300 ml

χλιαρό νερό

2 κουταλιές σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το ζαχαρόνερο

400 ml χλιαρό νερό

3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

Για την γέμιση

Τυρί φέτα

Χαλβά με κακάο

Για την επικάλυψη

Σουσάμι

Μαύρο σουσάμι

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ