Μπαράζ συγκεντρώσεων αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης (άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία), από συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.ά.

Η Τροχαία έχει αποκλείσει δρόμους στο ιστορικό κέντρο της πόλης και πέριξ αυτού, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και τάξης από την αστυνομία. Για την επίβλεψη, μάλιστα, των αστυνομικών μέτρων, έχουν οριστεί δύο εισαγγελείς από την τοπική Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πιο συγκεκριμένα

  • Στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκε η ΑΔΕΔΥ, υγειονομικοί, η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΜΕΡΑ25 κ.α.

  • Μισή ώρα νωρίτερα Λαϊκή Ενότητα και ΟΚΔΕ βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας και μετά θα ακολουθήσουν την συγκεκριμένη πορεία των συνδικάτων προς το Βελλίδειο.
  • Στις 18:00 στην Καμάρα πραγματοποιείται η Ανεξάρτητη Ταξική Συγκέντρωση με την συμμετοχή πρωτοβάθμιων Σωματείων και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

  • Την ίδια ώρα στην Καμάρα έχουν δώσει ραντεβού και ομάδες αντιεξουσιαστών διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση καταλήψεων από την αστυνομία.

Στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, όπου ολοκληρώθηκε στην Καμάρα εκεί από όπου ξεκίνησε. Στο σημείο εκείνο οι αναρχικοί άναψαν μια μικρή φωτιά στο οδόστρωμα.

  • Στις 18:30 στην πλατεία ΧΑΝΘ συγκεντρώθηκαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά». Μ’ αυτό το σύνθημα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην πλατεία της ΧΑΝΘ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κρατώντας πανό με σύνθημα υπέρ του κλεισίματος του Κολαστηρίου της Μόριας, τα μέλη του ΠΑΜΕ κινήθηκαν επί της οδού Εγνατία. Τελικός τους προορισμός θα είναι το Άγαλμα του Βενιζέλου.

 

  • Στον Λευκό Πύργο βρίσκονται πολίτες με το σύνθημα «Όχι σε άλλο ένα lockdown στην Θεσσαλονίκη» καθώς και πολίτες που είναι κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.
  • Τέλος, στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ο Ηλίας Κασιδιάρης και το κόμμα του «Έλληνες για την Πατρίδα» πραγματοποιεί συγκέντρωση, ομιλία και πορεία προς το Βελλίδειο.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούν ελληνικές σημαίες, φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και εναντίον των μεταναστών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ