Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο οπαδών στο Κατσάνειο – Δύο συλλήψεις

Οπαδικό επεισόδιο με ξύλο σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο «Κατσάνειο» στη Θεσσαλονίκη. Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν 6 άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, οδήγησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων έξι (6) ατόμων (2 εκ των οποίων συνελήφθησαν), που ενέχονται σε  περίπτωση επίθεσης σε αθλητικό χώρο.

Στην ταυτοποίηση των στοιχείων έξι συνολικά ατόμων που ενέχονται σε  περίπτωση επίθεσης σε αθλητικό χώρο προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Δύο από τα άτομα αυτά συνελήφθησαν.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες και έναν αλλοδαπό ηλικίας 23 έως 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «σωματικής βλάβης», «επικίνδυνης βλάβης», «Φθοράς ξένης ιδιοκτησίας» και παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά σε «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το απόγευμα, οι παραπάνω μαζί με άλλα άτομα, επιβαίνοντας σε δίκυκλα. διήλθαν από το γήπεδο βόλεϊ “Κατσάνειο” και επιτέθηκαν λεκτικά σε παρευρισκόμενους εντός του αθλητικού χώρου, όπου διεξάγονταν προπονήσεις αθλητικών τμημάτων ακαδημιών. Στη συνέχεια ακολούθησε επεισόδιο εξωτερικά του εν λόγω χώρου με χρήση σωματικής βίας και περιορισμένη ρίψη αντικειμένων χωρίς να προκληθεί τραυματισμός.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ