Πώς να φτιάξετε σπιτική μερέντα

Μερέντα

Μερέντα – Yλικά

  • 225 γρ. φουντούκια
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη σοκολάτα ή τσιπς σοκολάτας

Εκτέλεση για την Μερέντα

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  2. Βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
  4. Τρίψτε καλά τα φουντούκια με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να ξεφλουδιστούν.
  5. Τοποθετήστε τα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μια μάζα.
  6. Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Συμπληρώστε με το λάδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
  8. Ρίξτε και το αλάτι και χτυπήστε για ακόμη 5 λεπτά.
  9. Τέλος, προσθέστε την σοκολάτα (κατά προτίμηση λιωμένη) και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λαχταριστή σπιτική μερέντα, με την υφή που θέλετε.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ