Φασόλια γίγαντες φούρνου με χωριάτικα λουκάνικα

χωριάτικα λουκάνικα

Για να φτιάξετε αυτό το πλούσιο και πολύ χορταστικό χειμωνιάτικο πιάτο, διαλέξτε δύο ωραία χωριάτικα λουκάνικα και βάλτε τους γίγαντες να μουλιάσουν αποβραδίς. Θα περάσουν πρώτα από την κατσαρόλα και μετά από το φούρνο και θα βγουν μελωμένοι και πεντανόστιμοι. Πριν τους σερβίρετε, πασπαλίστε τους με λίγο μαϊντανό.

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 καρότα τριμμένα
  • μισό ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα (200 γρ. περίπου συνολικά)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση για φασόλια γίγαντες με χωριάτικα λουκάνικα

  1. Μουσκέψτε τα φασόλια από την προηγούμενη μέρα.
  2. Βάλτε τα φασόλια με τα καρότα και τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και ρίξτε 1 λίτρο νερό.
  3. Διαλύστε τον πελτέ σε λίγο νερό και ρίξτε τον στην κατσαρόλα. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες και το σέλινο και μαγειρέψτε τα χωρίς να αλατίσετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Αλατίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 20 λεπτά ακόμα.
  4. Κόψτε τα λουκάνικα σε λεπτές φέτες. Σοτάρετέ τα σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά και ανακατέψτε τα με τα βρασμένα φασόλια.
  5. Αδειάστε το φαγητό σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε στους 180ο C για 45 λεπτά.
  6. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

 

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

 

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ