Κορονοϊός: Εντοπίστηκε νέο κρούσμα σε εργοστάσιο

Ματίνα Παγώνη

Ανησυχία σε εργοστάσιο στη Φθιώτιδα, καθώς εντοπίστηκε, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, κρούσμα κορονοϊού.

Αν και ο ΕΟΔΥ δεν έχει καταγράψει κρούσμα κορονοϊού σήμερα Σάββατο στη Φθιώτιδα, εντούτοις σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport υπάρχουν επτά νέα κρούσματα.

Μάλιστα, το ένα εξ αυτών φαίνεται πως αφορά εργαζόμενο σε εργοστάσιο της περιοχής, ο οποίος ευτυχώς δεν έχει έρθει σε επαφή με πολλούς άλλους εργαζόμενους και ήδη η διεύθυνση του εργοστασίου παίρνει μέτρα και ξεκινά ιχνηλάτηση των επαφών.

Σήμερα θα κάνουν τεστ περίπου 70 εργαζόμενοι, ενώ για προληπτικούς λόγους για κλείσει το τμήμα που εργαζόταν ο ασθενής και θα γίνει απολύμανση.

Επίσης βρέθηκε θετικός ένας ακόμη επαγγελματίας αυτοκινητιστής, καθώς επίσης και πέντε ακόμη κρούσματα σε άτομα που παρουσίασαν συμπτώματα ή έκαναν τεστ γιατί είχαν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Πάνω από 200 άτομα σε καραντίνα
Έτσι λοιπόν τα 16 πρόσφατα ενεργά κρούσματα της Φθιώτιδας έφτασαν τα 23 συνολικά, με περισσότερα από 200 άτομα να είναι σε καραντίνα. Πρόκειται για τις οικογένειες και τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το κακό είναι ότι η διασπορά των κρουσμάτων είναι ασύμμετρη με αποτέλεσμα αυτό να δυσκολεύει την ιχνηλάτηση και τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας.

“Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο και για τη Φθιώτιδα αφού περιμένουμε έξαρση. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό και κάνω έκκληση στους πολίτες της Φθιώτιδας να τηρούν τα μέτρα και να κάνουν χρήση μάσκας, γιατί διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει μη ελεγχόμενη….”, λέει στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας.

 

Πηγή: Lamiareport.gr

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ