Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρση μέτρων: Σε ποιες περιπτώσεις παραμένουν υποχρεωτικές οι μάσκες και πού καταργούνται

Από 1η Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους στο πλαίσιο της άρσης μέτρων που ανακοινώθηκαν με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα, Ωστόσο θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που οι πολίτες πρέπει να λάβουν υπόψει. Οι μάσκες θα φοριούνται υποχρεωτικά σε νοσοκομεία, γηροκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αεροπλάνα, ενώ οι ειδικοί ζητούν να μην καταργηθεί η μάσκα ούτε σε πλοία, τρένα και ΚΤΕΛ.

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν θα παραμείνουν υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ, ωστόσο κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή δεν μοιάζει το επικρατέστερο σενάριο, ειδικά από την στιγμή που δεν επιβάλλονται οι προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό σε χώρους με μεγαλύτερο συγχρωτισμό, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης.

Σε κάθε περίπτωση με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική σε εμπορικά καταστήματα, εστίαση και διασκέδαση.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  ΑΠΘ: Κομμάτια και θρύψαλα το υπόστεγο του κυλικείου στην Κτηνιατρική Σχολή

Τις οριστικές αποφάσεις για τις μάσκες θα λάβουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας μετά την επόμενη κρίσιμη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τρίτη. Στην ίδια συνεδρίαση οι ειδικοί θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι και με τις μάσκες στα σχολεία και στους χώρους εργασίας.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ