ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότερες ΕΙΔΗΣΕΙΣ στα ektaktanea.gr  καθημερινά. Ενημερωτικά δελτία 24 ώρες το 24ωρο από την δημοσιογραφική μας ομάδα.

Τι είναι το δελτίο ειδήσεων και οι ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Δελτίο ειδήσεων είναι ένα ενημερωτικό δελτίο καταγραφής σημαντικών γεγονότων εσωτερικών και εξωτερικών. Το Δελτίο ειδήσεων επιμελούνται δημοσιογράφοι και μεταδίδεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πραγματοποιούν μετάδοση (Ραδιόφωνο – Τηλεόραση).

Η σύνταξη, η διακίνηση καθώς ακόμη και η μετάδοση των Δελτίων Ειδήσεων αποτελεί ιδιαίτερο κλάδο της δημοσιογραφίας. Ονομάζεται «σύνταξη» και το περιεχόμενο του εμπλουτίζεται από τα ρεπορτάζ. Οι δημοσιογράφοι αυτού του κλάδου ονομάζονται, οι μεν εσωτερικοί «συντάκτες» ειδησεογραφίας, οι δε εξωτερικοί, «ανταποκριτές», γνωστοί κυρίως ως «ρεπόρτερς». Επίσης υπάρχουν οι απασχολούμενοι με την μετάδοση της εικόνας των ειδήσεων «φωτορεπόρτερς» και «οπερατέρς».  Ρεπορτάζ καλείται η επιτόπια έρευνα που διενεργεί ένας δημοσιογράφος και η παρουσίαση που κάνει για ένα ζήτημα. Μάλιστα το θέμα είτε μεταδίδεται απευθείας είτε παρουσιάζεται από το τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων σε διαφορετική στιγμή από αυτήν της μαγνητοσκόπησης.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μέρος των ειδήσεων ενός τηλεοπτικού δελτίου παράγονται τοπικά στην αίθουσα σύνταξης του τηλεοπτικού σταθμού και επικοινωνούνται μέσω του λόγου και δια στόματος του κεντρικού παρουσιαστή ή των δημοσιογράφων που έχουν επιμεληθεί την είδηση. Σε επιλεγμένα θέματα ο λόγος συνοδεύεται και από σχετικό οπτικό υλικό, όπως πλάνα αρχείου, ρεπορτάζ ή γραφικά, είτε για να εμπλουτιστεί και να πλαισιωθεί οπτικά το θέμα είτε για να διευκολυνθεί η ορθή απόδοσή του. Ένα άλλο μέρος της ύλης ενός δελτίου ειδήσεων παράγεται τη στιγμή που τα ίδια τα γεγονότα εξελίσσονται και επικοινωνούνται μέσω της απευθείας ή της μαγνητοσκοπημένης μετάδοσής τους συνοδεία λόγου.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΝΕΑ

Σχετικά με το portal μας

Tα ektaktanea.gr είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη ενημερωτική ιστοσελίδα που ενσωματώνει, νέους σύγχρονους και πρωτοπόρους τρόπους ενημέρωσης του κοινού. Βασίζεται στις πρωτογενείς ΕΙΔΗΣΕΙΣ και στις αναδημοσιεύσεις ειδήσεων που αφορούν την Ελλάδα και τον κόσμο και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις των αναγνωστών για αξιόπιστη και άμεση ενημέρωση, δίνουν  κίνητρο στη δημοσιογραφική μας ομάδα. Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε καθημερινά και να παρουσιάζουμε στους αναγνώστες μας το καλύτερο αποτέλεσμα.

Η καθημερινή ενημέρωση από διαδικτυακούς τόπους έχει μπει ολοένα και περισσότερο στη ζωή του κοινού. Οι διαδικτυακοί τόποι προσφέρουν στην πλειοψηφία τους άμεση ενημέρωση, ενώ ο αυξανόμενος αριθμός τους εγγυάται πλουραλισμό απόψεων. Επιπλέον, σε αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και η παρουσία εκατοντάδων ενημερωτικών ιστολογιών (blogs).Υπάρχει επίσης ο ηλεκτρονικός τύπος και πολλές ιστοσελίδες (sites) που προσφέρουν απόψεις ανθρώπων ,πληροφορίες κ.α. Ενημέρωση μπορεί επίσης να γίνει μέσω διαφόρων μέσων κοινωνικοποίησης (facebook,twitter, google+) όπου οι άνθρωποι όχι μόνο μαθαίνουν τι γίνεται στον κόσμο αλλά και ψυχαγωγούνται.

ΚΑΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ Newsletter ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ


Windows 10 Kaufen Windows 10 Pro Office 2019 Kaufen Office 365 Lizenz Windows 10 Home Lizenz Office 2019 Home Business Kaufen Windows 10 Lisans Office 2019 Mac Satın Al