Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγκλημα στη Χαλκιδική: Αγωνία για τον 8χρονο που κινδυνεύει με αναπηρία στο δεξί του χέρι

Ρεπορτάζ – Βασίλης Παναγιωτίδης

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του 8χρονου παιδιού από την Χαλκιδική, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, όπως αναφέρει στο reportazdromou.gr o διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Τσικόπουλος.

Μέχρις στιγμής το 8χρονο αγόρι έχει υποβληθεί σε δύσκολο χειρουργείο κατά τη διάρκεια του οποίου χρειάστηκε και η συνδρομή πλαστικού χειρουργού από το νοσοκομείο Παπανικολάου. Στην επέμβαση επίσης συμμετείχαν παιδοχειρουργός και παιδοορθοπεδικός.

“Ο μικρός ήρθε σε σχετικά καλή κατάσταση, αλλά με πρόβλημα κυρίως στο δεξιό του χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο. Στο σημείο αυτό είχε μεγάλο έλλειμμα δερματικό και μυϊκό και δεν είχε καλή κινητικότητα το χεράκι”, ανέφερε ο κ. Τσικόπουλος. “Επίσης ο έλεγχος που του έγινε, ανέδειξε πάρα πολλά σκάγια σε όλο το κορμάκι του, αλλά κυρίως στο κρανίο και μέσα στα ιγμόρεια και στην κοιλίτσα του. Για την ώρα και εφόσον δεν δημιουργούν θέμα δεν τα πειράξαμε. Εκεί που ασχοληθήκαμε χειρουργικά ήταν το χέρι”, σημείωσε.

Στην συνέχεια ο κ. Τσικόπουλος μας εξήγησε πως “το χέρι ήταν ανοιχτό και έπρεπε να κλείσει, να δούμε τι βλάβες είχε. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι είχε και διατομή του ωλένιου νεύρου, το οποίο το εντοπίσαμε το μαρκάραμε για να το κάνουμε σε δεύτερη φάση χειρουργική επέμβαση”. Επιπλέον σημείωσε πως “το χεράκι το κλείσαμε ώστε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον και τώρα απορροφώνται τα υγρά, τα αιματώματα. Κάναμε αυτά που έπρεπε να γίνουν. Τους τένοντες τους ενισχύσαμε εκεί που ήταν κομμένοι και τώρα έπεται συνέχεια, αφού συνέλθει σε πρώτη φάση”.

Εν τω μεταξύ ο κ. Τσικόπουλος αναφέρθηκε και στην δεύτερη φάση, στην οποία όπως τόνισε θα πρέπει να γίνουν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. “Θα χρειαστεί αργότερα να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του νεύρου και του δέρματος.

Να σημειωθεί πως το 8χρονο αγοράκι είναι διασωληνωμένο και έχει μεταφερθεί στην μονάδα Παίδων, ώστε να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση. “Η ζωή του δεν κινδυνεύει, απλά το πρόβλημα είναι στο χέρι και ελπίζουμε να μην μείνει κάποια αναπηρία, αλλά θα το παλέψουμε”, σημείωσε ο κ. Τσικόπουλος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς που έχουν αναλάβει τον 8χρονο, η δεύτερη φάση αποκατάστασης θα ξεκινήσει, αφού ηρεμήσουν τα τραύματα, χωρίς να μπορεί ωστόσο να οριστεί σαφές χρονοδιάγραμμα. “Πιστεύω πάνω από ένα μήνα θα χρειαστεί. Το παιδί όλο αυτό το διάστημα θα παραμείνει πάντως στο νοσοκομείο, γιατί έχουμε το χέρι σε κενό αέρα για να απορροφήσει τα υγρά. Χρειάζεται νοσοκομειακή αντιμετώπιση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσικόπουλος.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Αιτωλοακαρνανία: Τι έδειξε η νεκροψία για τον θάνατο του 27χρονου – Κατέρρευσε ενώ έπινε καφέ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του reportazdromou.gr στο νοσοκομείο βρίσκονται, συγγενείς, φίλοι καθώς και οι γιαγιάδες του 8χρονου, ενώ τον έχουν επισκεφτεί και οι δάσκαλοί του, οι οποίοι έχουν ενδιαφερθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Τα ξημερώματα προσδιορίζεται η ώρα του φονικού

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε στην 39χρονη η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Ελένη Ζαγγελίδου. Μάλιστα λαμβάνοντας υπόψη και την επιτόπια μακροσκοπική εξέταση που έκανε το πρωί της Δευτέρας, προσδιορίζει ότι ο θάνατος της 39χρονης επήλθε το διάστημα μεταξύ 3:00 και 5:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, από κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα πυροβολήθηκε στο παιδικό δωμάτιο. Έφερε σύμφωνα με εκτιμήσεις το πρώτο τραύμα στην πλάτη, ενώ είχε επίσης τραύματα από την καραμπίνα στον τράχηλο, στον ώμο και στην δεξιά μασχάλη. Επιπλέον είχε τραύματα από σκάγια και στο πρόσωπο. Η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φέρεται να κατέληξε από βαριά τραχηλική και θωρακική κάκωση και από τα τραύματα από τα βλήματα. Επίσης δεν υπάρχουν εκδορές και τραύματα από κάποιο άλλο αντικείμενο.

Την ίδια στιγμή νεκροψία-νεκροτομή διενεργήθηκε και στο σώμα του 36χρονου δράστη. Από την εξέταση διαπιστώθηκε πως κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Να σημειωθεί πως ο δράστης, αφού διέπραξε το έγκλημα στη συνέχεια πήγε στην κρεβατοκάμαρα και έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας την κάννη της καραμπίνας στο στόμα του.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ