Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκκληση στο δήμο για να σωθούν οι φτελιές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την παρέμβαση του δήμου Θεσσαλονίκης για να σωθούν οι φτελιές της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου που έχουν πληγεί από το έντομο Galerucella ζητούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Γειτονιάς Αλεξάνδρου Σβώλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι η πρώτη χρονιά από την εμφάνιση του προβλήματος που δεν έχουν ληφθεί εγκαίρως τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του εντόμου Galerucella». Η Πρωτοβουλία τονίζει ότι το φαινόμενο είναι «πιο ενισχυμένο από ποτέ και εμφανίζεται νωρίτερα σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην Αλεξάνδρου Σβώλου όσο και στην Τσιμισκή».

«Το έντομο καταστρέφει ανεξέλεγκτα το φύλλωμα των φτελιών μας, στερώντας οξυγόνο, δροσιά και σκιά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες, προκαλώντας όχληση στους κατοίκους και τους θαμώνες των καταστημάτων, αυξάνοντας την δυσοσμία, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης και στερώντας αισθητικής απόλαυσης του ελάχιστου πρασίνου που διαθέτει η πόλη μας».

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Απινιδωτές σε δέκα σχολικά συγκροτήματα από τον Δ. Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας καλούν το Δημοτικό Συμβούλιο να προσκαλέσει εκπρόσωπο του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “Δήμητρα” -Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και να συζητήσει το θέμα κατά προτεραιότητα στην επόμενη συνεδρίασή του. Παράλληλα, ζητούν από τη Δημοτική Αρχή να λάβει άμεσα μέτρα για την βιολογική καταπολέμηση του εντόμου και «την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της γειτονιάς μας, έστω και τώρα που το ραντεβού της φετινής χρονιάς μοιάζει χαμένο».

 

πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ