Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έκπτωτη κηρύχθηκε η Swiss Med: Η εταιρεία που είχε αναλάβει την παράδοση 3 εκατ. self tests

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, η εταιρεία Swiss Med που θα προμήθευε το Ελληνικό Δημόσιο με 3 εκατ. self tests για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχουν ανακύψει από την πανδημία του κορωνοϊού, κυρήχθηκε έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό.

Η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη κήρυξε έκπτωτη την SwissMed από την οποία παρήγγειλε 3.000.000 self test αντί 10.080.000 ευρώ. Η εταιρεία «ελβετικής έμπνευσης» δεν μπόρεσε να παραδώσει τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μέσα στο συμβατικό χρόνο που όριζε η σύμβαση με αποτέλεσμα την κατάπτωση και της εγγυητικής που είχε καταθέσει.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, προβλέπεται επίσης η κατάπτωση υπέρ του Δημοσίου της εγγυητικής επιστολής ύψους 504.000 ευρώ, που αφορούσε τη συμμετοχή της εταιρείας στον διαγωνισμό.

“Οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν”

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Προσπαθεί, ανεπιτυχώς, να τα… μαζέψει για τις εκλογές ο Τραμπ

Η Swiss Med είχε ζητήσει χρονική παράταση καθώς είχε ενημερώσει προ ημερών ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τη συμφωνία παράδοσης των self test. Ωστόσο, η σύμβαση ορίζει αυστηρά πως οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα τεστ εντός επτά ημερών από την υπογραφή της συμφωνίας ενώ γίνεται σαφές σε αυτήν, ότι οι συμβατικοί χρόνοι παράδοσης δεν είναι δυνατόν να επιμηκυνθούν λόγω του κατεπείγοντος της διαδικασίας που επιβάλλουν λόγοι δημόσιας υγείας.

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ