Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγωγή κατά της Κεραμέως έκαναν γονείς και μαθητές από σχολείο της Θεσσαλονίκης

Ρεπορτάζ – Βασίλης Παναγιωτίδης

Στα “κάγκελα” βρίσκονται γονείς, μαθητές και μαθήτριες σχολείου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, να μην δηλώσει η χώρα μας συμμετοχή στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στο Μαρόκο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Μάλιστα έστειλαν και εξώδικο στην τέως υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή να ανακληθεί η απόφαση αυτή που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον των παιδιών.

Να σημειωθεί πως η γυναικεία ομάδα του συγκεκριμένου σχολείου, πρώτευσε στους φετινούς Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, κερδίζοντας το δικαίωμα συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτή η συμμετοχή θα τους έδινε μπόνους για τις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ θα είχαν την ευκαιρία να διακριθούν μπροστά στα μάτια πολλών εκπροσώπων ομάδων του εξωτερικού.

“Είναι αδικία για τα παιδιά μας αυτό που συμβαίνει, διότι ενώ κατακτήσαμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κοριτσιών, το υπουργείο είτε από αβλεψία, είτε εσκεμμένα, δεν δήλωσε συμμετοχή για να συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ζητάμε από τον νέο υπουργό να αποκαταστήσει αυτή εδώ την αδικία που υπέστησαν τα παιδιά μας, διότι δεν τους δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα μοναδικό γεγονός”, ανέφερε ο πατέρας μίας εκ των μαθητριών Αντώνης Κιουρεξίδης.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Ανδρέας Ταγαράκης, ο οποίος εκπροσωπεί τους γονείς των παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου τόνισε πως “η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, δεν έχει καμία λογική. Οι δικαιολογίες που χρησιμοποίησαν οι εκπρόσωποί του ήταν ανεπαρκείς. Από το 2015 έχει να παρθεί μία τέτοια απόφαση και θεωρούμε πως πάρθηκε κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής. Αυτή η απόφαση όμως στερεί τις πρωταθλήτριες Μαθήτριες, το κίνητρο Εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο που η Νομοθεσία παρέχει σε όλους ανεξαιρέτως του μαθητές, σε περίπτωση διάκρισής τους σε Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα”.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Άδωνις Γεωργιάδης: Τι θα γίνει με τον ΦΠΑ στις μάσκες

Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε επίσης ο κ Ταγαράκης, οι γονείς των μαθητριών έχουν ήδη αποστείλει Εξώδικο Διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, την τέως υπουργό παιδείας κ. Κεραμεως αλλά και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους οποίους ζητούν να αλλάξει η απόφαση αυτή ακόμα και εκπρόθεσμα, ώστε οι μαθήτριες να μπορέσουν να λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, είτε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να τους χορηγηθούν τα ίδια προνόμια που είχαν οι μαθητές όλων των προηγουμένων ετών, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής στα παγκόσμια πρωταθλήματα”.

 

ΠΗΓΗ: reportazdromou.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ