Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για το self-testing: “Δεν είμαστε δημόσια δομή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το θέμα του self-testing, της διεξαγωγής δηλαδή rapid test από τους πολίτες μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Πάτρας, Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφιανοπουλο, άλλη πρόταση κατατέθηκε και άλλη τελικά έγινε αποδεκτή, η οποία δεν έχει κανένα ποσοστό κέρδους για τα φαρμακεία. «Δεν είμαστε δημόσια δομή», δήλωσε και πρόσθεσε πως «οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν την ικανότητα της αυτοδιάγνωσης, κατά συνέπεια θα έχουμε κομφούζιο στα φαρμακεία».

Απαντώντας, ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι περαιτέρω εξειδικεύσεις για το θέμα θα δοθούν από τον υπουργό υγείας τις επόμενες ημέρες.

Για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, διευκρίνισε πως δεν είναι υποχρεωτικός και πως το 77% των γιατρών και το 51% του νοσηλευτικού προσωπικού έχει ήδη εμβολιαστεί. «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθεια για να αυξηθεί το ποσοστό αυτό», τόνισε.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα – Τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα σχολεία

Σε ότι αφορά τα επόμενα στάδια στη διαδικασία εμβολιασμού, ο κ. Θεμοστοκλέους σημείωσε πως στις 26/3 θα ανοίξει ο εμβολιασμός για την ηλικιακή ομάδα των 70-74 και στις αρχές Απριλίου η ηλικιακή ομάδα των 65-69. «Θα ολοκληρωθούν και οι εμβολιασμοί στα άτομα με υποκείμενα νοσήματα και μετά ο γενικός πληθυσμός», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ