Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_imgspot_img

Top 5 This Week

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποτελεσματικό κατά 95% το εμβόλιο της Pfizer

Ανέβασαν την αποτελεσματικότητα του πειραματικού εμνολίου των Pfizer και  BioNTech η τελική ανάλυση δεδομένων των κλινικών δοκιμών.

Σύμφωνα με τις εταιρείες το εμβόλιό τους είναι αποτελεσματικό κατά 95%. Όπως ανακοίνωσαν Pfizer και  BioNTech, το εμβόλιο με την ονομασία BNT162b ήταν πολύ αποτελεσματικό κατά του ιού 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση.

Επίσης το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες, τις φυλές και τις εθνικότητες.

Επιπλέον, το εμβόλιο, σύμφωνα με τα δεδομένα, είναι αποτελασματικό κατά 94% στους ηλικιωμένους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν βαριά από κορωνοϊό.

Κατά τις δοκιμές δεν υπήρξαν «σοβαρές» ανησυχίες για την ασφάλεια, ανέφεραν οι εταιρείες, ενώ οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες «έφευγαν» λίγο μετά τον εμβολιασμό.

Να σημειωθεί ότι τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι το εμβόλιο προλαμβάνει τη σοβαρή νόσο.

Επόμενη κίνηση για την Pfizer, όπως δήλωσε η αμερικανική φαρμακευτική,  είναι να απευθυνθεί στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για να υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης. Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech, όπως και το εμβόλιο της Moderna, είναι πιθανό να πάρουν έγκριση πριν από το τέλος του χρόνου καλλιεργώντας αισιοδοξία για την φαρμευτική εντιμετώπιση του ιού και την ουσιαστική ανάσχεση της πανδημίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ -  Καιρός 23/12: Αίθριος με νέα άνοδο της θερμοκρασίας

«Τα αποτελέσματα των δοκιμών αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι διάρκειας οκτώ μηνών για την ανάπτυξη ενός εμβολίου ικανού να βοηθήσει στον τερματισμό αυτής της καταστροφικής πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, προσθέτοντας ότι οι εταιρείες μοιράζονταν τα δεδομένα με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ